Esta información no está disponible en castellano.

Colaboraciones

Gerard Ruiz crea el "cocktail Gaudí" amb motiu de l’XI edició dels Premis Gaudí


L'Acadèmia del Cinema Català aposta pels productes de proximitat de la mà de Gerard Ruiz, encarregat de la barra de cocktails que es podran degustar durant la Gala dels XI Premis Gaudí

Aquest any la gran nit del cinema català oferirà una barra de cocktails inspirats en el territori i elaborats amb productes de proximitat amb la col·laboració de Cocktail Time.

Qui és Gerard Ruiz?

“Vaig néixer a El Port de la Selva, un petit poble pesquer situat a la costa del Cap de Creus amb 600 habitants, on vaig començar la meva trajectòria al món de l’hostaleria com a cambrer als 14 anys. A Londres vaig descobrir la cocteleria, un món que m'apassiona. Vaig estar dos anys treballant a la capital anglesa com a bartender en diferents cocteleries, passant per estils clàssics, contemporanis i d'avantguarda, adquirint experiència i pujant de rang. El mes de gener de 2014, amb molt d'esforç, ganes i dedicació, va néixer Cocktail Time By Gerard Ruiz, una empresa que es dedica a l'organització i servei de barres temàtiques de cocteleria i beguda en general per a tot tipus d'esdeveniments.

La barra que organitzaràs als Premis Gaudí serà per presentar un cocktail especial... en què consisteix?

La barra que muntarem als Premis Gaudí és una barra on utilitzarem productes de proximitat i km 0 catalans. Provarem diferents tipus de licors, destil·lats i sucs elaborats 100% a Catalunya, a partir dels quals hem creat el cocktail Gaudí. La inspiració parteix de la natura, de la mateixa manera que Antoni Gaudí s'inspirava en les formes de les muntanyes i roques per les seves obres arquitectòniques. Així doncs, hem creat un cocktail fresc, afruitat, lleuger i sedós, amb diferents textures, molt vinculat amb la natura. També oferirem diferents cocktails inspirats en el territori com per exemple el Jardí Botànic, el Cel Rogent, Gintònic Flamejat de Volcànic, el Kenshoo Tonic amb cítrics, o combinats de Ratafía Russet amb Gínger ale.

Ens pots dir la recepta del cocktail Gaudí?

Els ingredients són Gin Volcànic, Ratafia Russet, Melmelada de Figues, Suc de poma de Girona, Kenshoo Sake amb, Escuma de Poma verda i, com a guarnició, xocolata blanca de la garrotxa amb poma.

La cocteleria catalana té algun signe distintiu?

La cocteleria catalana, a diferència d’altres regions, no tindria la necessitat d’utilitzar mercaderia de fora, ja que a casa tenim productes d’altíssima qualitat i molt variats. Un bon exemple són les marques que ens acompanyen i els cocktails que servirem durant la Gala dels Premis Gaudí: ginebra Volcànic i Ratafia Russet de la Garrotxa, Kenshoo Sake de Tarragona, xocolates el·laborades expressament pels premis gaudí de Can Cacau pastisseria d’Olot, Cocktails del Territori, botànics, plantes, sucs, fruites i moltes altres coses… Aquesta diversitat i qualitat del producte, sumat al bon clima i a la gastronomia, fan del nostre territori una bona opció pel món dels cocktails!

Què va fer que acceptéssis el repte de crear el cocktail dels Premis Gaudí?

Des de que vam començar amb Cocktail Time, teníem clar que buscaríem ser ambaixadors de la nostra terra allà on anéssim, potenciant els productes de casa nostra. Personalment, crear el cocktail dels Premis Gaudí és un gran repte i comporta molta responsabilitat. M'ha donat l'oportunitat de poder unir diferents marques d'aquí, estrenyent llaços i promoure un cop més que el públic conegui productes de la terra. Esperem que tots els assistents gaudeixin de la nostra proposta i que s'ho passin bé, que al cap i a la fi és el que compta!

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat