Esta información no está disponible en castellano.

Colaboraciones

"El cinèfil" impulsa la 1a Setmana del Cinema en Català


Del 16 al 20 de gener els Cinemes Texas acolliran projeccions de llargmetratges de ficció, documentals, sèries i curtmetratges en llengua catalana. Entre elles, les quatre nominades a Millor Pel·lícula als XI Premis Gaudí.

Amb el suport dels Cinemes Texas (on es realitzaran totes les projeccions) l’Acadèmia del Cinema Català, la Direcció General de Política Lingüística, Televisió de Catalunya, el CECCAC (Centre Experimental de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals de Catalunya) i FilminCat, la revista El cinèfil impulsa aquest nou projecte amb la voluntat d’incrementar i de visibilitzar el cinema rodat en llengua catalana i el doblatge en català. 

La mostra tindrà el format de festival no competitiu i la seva programació constarà de més de 20 títols, entre els que destaquen les quatre pel·lícules candidates al Premi Gaudí com a Millor Pel·lícula: Jean-François i el sentit de la vida, Les distàncies, Formentera Lady i Yo la busco

El film inaugural, que es podrà veure dimecres 16 de gener a les 20.00h, serà Tocats pel foc dirigida per Santi Lapeira, la preestrena d’una adaptació d’una novel·la de l’escriptor català Manuel de Pedrolo. La cloenda, el 20 de gener a les 22.00h anirà a càrrec de Cançó per a tu, dirigida per Oriol Ferrer i produïda per TV3 i que es projectarà també en preestrena abans de la seva emissió per televisió. 

La Setmana del Cinema en Català retrà un homenatge al director Esteve Rovira projectant la pel·lícula Serrallonga que el 2019 celebra el 10è aniversari de la seva emissió a Televisió de Catalunya. El reconeixement també inclourà la projecció d’un capítol inèdit de la sèrie Com si fos ahir, projecte en el qual el director treballa actualment.

Un altre dels continguts destacats serà la preestrena del documental Cinema amb ç dels directors Toni Pinel i Cris Gambín. El film aborda la situació actual del cinema en llengua catalana entrevistant directors, productors, periodistes i membres d’institucions com l’Acadèmia del Cinema Català o la Plataforma per la Llengua. En acabar la projecció hi haurà un debat obert amb els directors i alguns dels entrevistats per analitzar quins són els reptes de la llengua catalana a l’audiovisual.

Consulta la programació aquí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat