Esta información no está disponible en castellano.

Colaboraciones

L’Acadèmia del Cinema Català apadrina una butaca del nou Video Instan


L'emblemàtic Video Instan de Barcelona inicia una campanya de micromecenatge per finançar el trasllat a un local del mateix Eixample i obrir-hi un cinema de petit format. 
A canvi de l’aportació que fa l’Acadèmia del Cinema Català, tots els acadèmics/es podran disposar de la sala de cinema per a projeccions privades.

Nascut a principis dels 80, Video Instan és el primer videoclub que es va fundar a l'estat espanyol i un establiment de referència a la ciutat comtal amb un fons de més de 44.300 pel·lícules diferents.

Degut a una pujada inassumible del lloguer, Aurora Depares, la seva propietària, ha decidit traslladar la botiga del Carrer Enric Granados al número 239 del Carrer Viladomat i transformar-la en molt més que un videoclub. Amb la inauguració del nou espai Video Instan es convertirà també en una cafeteria i un petit cinema, amb l’objectiu d’esdevenir un lloc de trobada i d'intercanvi cultural entre les persones que els agrada el cinema.

Amb aquesta missió, Video Instan ha engegat una campanya de micromecenatge que té com a repte recaptar 35.000 € que contribuiran a finançar les obres d’acondicionament del nou local. En aquests moment ja s’han assolit gairebé 22.000 € i encara queden 14 dies per fer-hi aportació. Les recompenses que poden rebre les persones que hi participin són molt diverses: des d’un petó de l’Aurora, passant per DVDs i VHS o la digitalització de cintes domèstiques, fins a trobades amb directors de cinema, passis privats de pel·lícules o l’assistència a rodatges. Alguns dels cineastes i actors que s’hi ha ofert són Carlos Marqués-Marcet, Eduard Cortés, David Verdaguer, Dani de la Orden, José Luís Guerín o Nely Reguera.

A més de l’apadrinament de la butaca per la qual tots els acadèmics podran utilitzar la sala de cine de petit format (30-40 pax) prèvia sol·licitud a l’Acadèmia, l’aportació de l’Acadèmia del Cinema Català es tradueix també en l’oferiment de dues entrades dobles per a la XI Gala dels Premis Gaudí que se celebrarà el gener de 2019. Aquestes entrades les podran aconseguir dos dels mecenes que col·laborin en la campanya de micromecenatge.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat