Esta información no está disponible en castellano.

Colaboraciones

L’Acadèmia del Cinema Català dóna suport a Terrassa com a Ciutat Creativa de la UNESCO

terrassacreative

La junta directiva de l'Acadèmia del Cinema Català ha decidit donar suport a la iniciativa encapçalada per l’Ajuntament de Terrassa de postular-se com a nou membre de la Creative Cities Network a la categoria de cinema.

Des de l'ACC es valora i destaca la tasca de promoció estratègica basada en les indústries creatives que la ciutat de Terrassa està portant a terme des de ja fa dècades; el seu suport a la producció audiovisual en qualsevol àmbit –principalment el cinema– i a la preservació del patrimoni històric fílmic; així com la seva aposta per la formació transversal i el desenvolupament industrial (a través de la Terrassa Film Office i el complex de producció industrial del Parc Audiovisual de Catalunya). També és referent el compromís de la seva ciutadania amb l’art fílmic, ja en temps dels pioners cinematogràfics del nostre país. Per tant, considerem que la candidatura de Terrassa és resultat d'un bagatge acumulat indiscutible en l'àmbit del cinema i per això, plenament justificada. El Parc Audiovisual de Catalunya, el Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya, l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), el Cinema Catalunya i altres equipaments i activitats relacionades amb el sector corroboren l’estreta relació entre la ciutat i el setè art.

Així, l’Acadèmia s’afegeix a la llista d’institucions que donen suport a la iniciativa, entre les que es troben PROA, el Clúster Audiovisual de Catalunya, l'Acadèmia de les Arts i Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, la FAPAE, la Spain Film Commission, o l’APPA, així com les ciutats creatives de l'UNESCO Dènia, Barcelona, Bolonya i l’Eurocities.

La xarxa de ciutats creatives de l’UNESCO es va crear el 2004 per a promoure la cooperació entre ciutats que identifiquen la creativitat i les industries culturals com un factor estratègic central pel desenvolupament urbà sostenible, i està formada per 116 membres.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat