Esta información no está disponible en castellano.

Colaboraciones

Les cròniques dels Gaudí de la primera edició de Premsa Jove

premsa jove

A la novena edició dels Premis Gaudí, i gràcies a l’estreta col·laboració de Carnet Jove amb l’Acadèmia del Cinema Català, es va dur a terme la primera convocatòria de Premsa Jove, que possibilitava a tres titulars del Carnet Jove amb vocació periodística i cinematogràfica cobrir el photocall i la gala dels Premis.

Tres joves cinèfils, Gemma Ribera, Angels Melange i Marc Agullé, van ser seleccionats per a cobrir la gala del passat 29 de gener a través de la primera convocatòria “Premsa Jove”, promoguda pel Carnet Jove i l’ACC. Els seleccionats van tenir la possibilitat d’accedir a la zona de photocall, per on van circular els nominats i nominades dels Gaudí, així com a la zona de premsa i amfiteatre durant la gala, des d’on podien fer les cròniques i veure la cerimònia en directe.

Gemma Ribera, al seu bloc de cinema i cultura Cómo ExplicARTE, fa una crònica dels premis i les pel·lícules que van protagonitzar la gala. També destaca, entre altres, el moment en què es va fer entrega del Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter a Josep Maria Pou: “Una alocución de esas que están repletas de oraciones sabias y sinceras, de rabia contenida y de alegría liberada. Él es consciente de que el sector está pasando por un momento no demasiado agradable, pero necesitaba gritarlo a voces y concienciar al público, así que, entre punto y punto, ha reclamado: “Un actor no es un actor si no tiene trabajo. Se dice que basta con tener talento, pero no, para ser actor no es suficiente tener talento, hay que tener una oportunidad para compartirlo. […] ¡Hacemos un cine fantástico! pero podríamos hacerlo mejor, y tenemos que reclamar condiciones dignas”. Obviamente, se ha despedido con el auditorio rendido a sus pies, y seguro que con más de uno de los que estaban viendo la gala a través de TV3, también.
Podeu llegir la crònica sencera aquí.

Per la seva banda, Angels Melange relatava a la seva pàgina del bloc de l’ESCAC, Negativo Ganador, el seu pas per la zona de nominats prèviament a la gala, amb menció especial a Albert Serra, i al leitmotiv dels Premis d’enguany: “El slogan de este año, muy bien encontrado, ha sido “de las cenizas se pueden crear diamantes“, pues el cine catalán, aun teniendo presupuestos que no llegan a la media europea, es capaz de sacar obras de una calidad excepcional, como ha vuelto a demostrar.
Podeu llegir la crònica sencera aquí.

En Marc Agullé descriu la seva primera experiència a la gala dels Gaudí i entre la premsa que la cobria: "Només arribar ja et trobaves amb allò que sempre veies a la televisió, la catifa vermella, tècnics de TV3 preparant les dollys per retransmetre en directe com es passejaven els actors i directors mostrant el seu glamour etc. El següent pas va ser arribar a la sala de premsa on vaig descobrir com funciona tot el món del periodisme, sobretot el de les xarxes socials en aquestes gales. Desplegament de portàtils per arreu de la sala, xerrades molt interesants entre ells que et feien veure a aquelles persones sempre amagades darrere les càmeres. (...) La gala la vaig trobar molt notable amb un Bruno Oro impecable i amb uns tocs àcids i satírics que feien la gala molt amena."

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat