Esta información no está disponible en castellano.

Colaboraciones

La Filmoteca de Catalunya és una de les 25 seus del Premi del Públic Jove EFA 2015

La votació es farà el 3 de maig amb la participació de joves d'entre 12 i 14 anys amants del cinema de tota Europa.

La Filmoteca de Catalunya serà per segon any seu del Premi del Públic Jove, EFA Young Audience Award 2015, que atorga l'Acadèmia del Cinema Europeu (EFA). El proper diumenge 3 de maig més de 800 joves d'entre 12 i 14 anys visionaran les tres pel·lícules candidates al premi des de 25 països del continent europeu.

A Barcelona, una seixantena de joves, d'entre 12 i 14 anys, que voluntàriament han respòs a la crida telemàtica feta per la Filmoteca de Catalunya, l'Acadèmia del Cinema Català i l'escola de cinema Bande à part, formaran el Jurat del Premi del Públic Jove. La sessió començarà a les 9.00 del matí i, després d'una benvinguda institucional, es donarà pas a les projeccions i debats fins a dos quarts de set del vespre. Entre la primera i la segona pel·lícula, el jove actor Biel Montoro explicarà la seva experiència davant la càmera als assistents. Al final de la jornada, dos portaveus del Jurat anunciaran els resultats de cada ciutat a través d'una vídeo conferència en directe a Erfurt (Alemanya), on seran presents els directors dels films nominats: Sanna Lenken (Suècia); Gabriele Salvatores (Itàlia) i Mark Noonan (Irlanda). La pel·lícula guanyadora del Premi del Públic Jove es farà pública en la cerimònia de lliurament que es podrà seguir en streaming des d'aquesta web yaa.europeanfilmawards.eu on també hi ha informació complementaria sobre les pel·lícules nominades i les ciutats participants. La pel·lícula guanyadora rebrà una estatueta de l'Acadèmia del Cinema Europeu. Les tres pel·lícules europees candidates, estrenades a festivals o sales de cinema després de l'1 de març de 2014 són: My Skinny Sister, The Invisible Boy i You're Ugly Too.

Les nominacions van ser escollides per un comitè internacional format per Per Eriksson, Swedish Film Institute (Suècia), Beata Marciniak, New Horizons Association (Polònia) i Paola Traversi, Museo Nazionale del Cinema (Itàlia).

Els objectius de l'Acadèmia del Cinema Europeu, EFA, a l'instaurar fa quatre anys el Premi del Públic Jove, que forma part de la secció oficial dels Premis de Cinema Europeu, són promocionar l'accés dels joves a la cultura cinematogràfica europea i augmentar el seu interès i coneixement de la societat, història i cultura europees. Així mateix, encoratjar la participació dels joves en un esdeveniment compartit de forma simultània en diferents ciutats europees i formar part activa en la comunitat europea.

El Jurat de Barcelona
Després d'acreditar-se, els joves membres del Jurat de Barcelona, rebran una bossa de la Filmoteca de Catalunya amb una llibreta, un bolígraf i una samarreta per gentilesa de la Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. Els monitors i les monitores de Drac Màgic seran els encarregats d'introduir les pel·lícules abans de les projeccions, proposant tècniques per a analitzar la imatge i el contingut i de conduir el debat després del visionat i abans de les votacions. Els participants podran aprendre la responsabilitat de formar part d'un jurat. Les projeccions seran en versió original subtitulades al català. Els joves poden anar acompanyats de dos adults que podran assistir a les projeccions però no als debats.

El programa de Barcelona preveu que al matí el Jurat vegi dues pel·lícules a la Sala Chomón, amb una pausa per esmorzar i una visita guiada a la Filmoteca amb els monitors i les monitores de Drac Màgic. Després d'un dinar per gentilesa dels forns La Rambla 31, Forn Mistral, Frit Ravich, juntament amb Avellana de Reus, Aigua Veri i Cacaolat, la col·laboració de La Monroe i de la Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, es reprendrà la projecció de la tercera pel·lícula. Cap a les 18.00h arribaran les urnes a la Sala Chomón i cada membre del Jurat hi dipositarà el seu vot. Un cop realitzat el recompte i saber el resultat de l'escrutini, el Jurat podrà marxar a casa i veure en streaming la gala que tindrà lloc a Erfurt on es desvetllarà la pel·lícula guanyadora del Premi del Públic Jove de cinema europeu.

Entitats i ciutats europees participants
En la quarta edició del Premi del Públic Jove EFA 2015 hi participen en xarxa 25 entitats i ciutats de països europeus, membres o no de la UE, inclosos Palestina i Israel.

 Centre for Educational Resources (Aalborg - Dinamarca)

 EYE FGilm Institute Netherlands (Amsterdam - Holanda)

 Hellenic Film Academy (Atenes - Grècia)

 Filmoteca de Catalunya (Barcelona - Espanya)

 Film Center Serbia (Belgrad - Sèrbia)

 Boiler, o.z. (Bratislava - Eslovàquia)

 Hungarian National Film Fund (Budapest - Hongria)

 EducaTIFF (Cluj-Napoca - Romania)

 German Children's Media Foundation Golden Sparrow (Erfurt - Alemanya)

 Yapimlab, Edge (Estambul - Turquia)

 Otok, zavod za razvijanje filmske kulture Ljubljan (Izola - Eslovènia)

 Children KinoFest (Kiev - Ucraïna)

 BFI British Film Institute (Londres - Regne Unit)

 Swedish Film Institute (Malmö- Suècia)

 Dokufest (Prizren - Kosovo)

 National Film Centre of Latvia (Riga - Letònia)

 Madeconia Film Agency (Skopje - FYR Macedònia)

 Sofia International Film Festival (Sofia - Bulgària)

 Estonia Film Institute (Tallinn - Estònia)

 Noosfera Foundation (Tbilisi - Geòrgia)

 Tel Aviv Cinematheque (Tel Aviv - Israel)

 Museo Nazionale del Cinema / Film Commission Torino Piemonte (Torí /Itàlia)

 Create Europe Desk Malta, Cultura Directorate (Valletta - Malta)

 The New Horizons Association (Wroclaw - Polònia)

 Zagreb Film Festival (Zagreb - Croàcia)

Les pel·lícules nominades
Min Lilla Syster (My Skinny Sister)
Escrita i dirigida per: Sanna Lenken; produïda per: Annika Rogell. Suècia/Alemanya, 2014
Quan Stella entra a l'adolescència, descobreix que la seva germana gran té un trastorn alimentari. Una història sobre la gelosia, l'amor, la traïció, explicada amb profunditat i humor.

Il ragazzo invisibile (The Invisible Boy)
Dirigida per: Gabriele Salvatores; escrita per: Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi & Stefano Sardo; produïda per: Nicola Giuliano, Francesca Cima & Carlotta Calori. Itàlia, 2014
Michelle té 13 anys i viu en un poble de la costa. A l'escola no és popular ni brillant, però ell no li dóna cap importància. Un bon dia descobreix que és invisible. L'aventura més increïble de la seva vida és a punt de començar. El film narra la història de superpoders fantàstics, però també de problemes d'adolescents, relacions familiars, els primers amors i l'assetjament escolar.

You're Ugly Too
Escrita i dirigida per: Mark Noonan; produïda per: John Keville & Conor Barry. Irlanda, 2014
Will és alliberat de la presó per motius familiars. Ha de cuidar la seva neboda per la mort de la seva mare. Una relació difícil marcada per la història d'ambdós personatges i les dificultats de ser una família. Com que el futur és incert, han de buscar un camí junts.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat