Esta información no está disponible en castellano.

Colaboraciones

Arriba la 1a Mostra de Cinema Català de Santiago de Xile

Santiago de Xile acollirà del 6 al 12 de juny la 1a Mostra de Cinema Català, un esdeveniment nascut sota l'aixopluc de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, organitzat pel Centre Llatinoamericà de Lleida i el Casal Català de Santiago de Xile, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Balaguer i l'Acadèmia del Cinema Català.

Durant una setmana es projectaran a la Casona Nemesio Antúnez de Santiago de Xile una vintena de títols catalans; pel·lícules, curtmetratges i documentals representatius dels darrers anys i premiats en festivals nacionals i internacionals. L'objectiu és que aquesta Mostra sigui la porta d'entrada de la cinematografia catalana a l'Amèrica Llatina, de la mateixa manera que la de Lleida s'ha convertit en la via d'entrada i promoció del cinema llatinoamericà a Europa. Segons Juan Ferrer, director de la Mostra a Xile, que també és el màxim responsable de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, la Mostra és una oportunitat pels productors catalans per obrir nous mercats, ja que a l'Amèrica Llatina "pràcticament no s'hi veu cinema català". A més de les projeccions cinematogràfiques, Ferrer oferirà una xerrada sobre la situació actual del cinema a Catalunya.

Tots volem el millor per a ella de Mar Coll, La por de Jordi Cadena, Enxaneta d'Alfonso Amador, Els nens salvatges de Patricia Ferreira, Pa negre d'Agustí Villaronga, Catalunya über alles! de Ramon Térmens, Otel·lo de Hammundi Al-Rahmoun Font i Fill de Caín de Jesús Monllaó, són els llargmetratges programats. Pel que fa als documentals la Mostra compta amb Barcelona, abans que el temps ho esborri de Mireia Ros, Bicicleta, cullera, poma de Carles Bosch, Món petit de Marcel Barrena, Cataluña Espanya d'Isona Passola, Jordi Dauder, la revolució pendent d'Antoni Verdaguer i Garbo, l'home que va salvar el món d'Edmon Roch. Finalment, la secció de curtmetratges està formada per Adri d'Estíbaliz Urresola, Ahora no puedo de Roser Aguilar, Alianza de Camilla Mantovani, Elefante de Pablo Larcuen, Luisa no está en casa de Celia Rico, Nadador de Dani de la Orden i La gallina de Manel Raga.

Tots els productors de les cintes han cedit gratuïtament el dret d'exhibició de les pel·lícules per fer possible la Mostra.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat