Esta información no está disponible en castellano.

Colaboraciones

La Filmoteca de Catalunya és una de les 17 seus del Premi del Públic Jove EFA 2014 que atorga l’Acadèmia Europea del Cinema

La votació es farà el 4 de maig amb la participació de joves d'entre 12 i 14 anys amants del cinema de tota Europa.

 La Filmoteca de Catalunya serà per primera vegada seu del Premi del Públic Jove, EFA Young Audience Award 2014, que atorga l'Acadèmia Europea de Cinema. El proper diumenge 4 de maig més de 600 joves d'entre 12 i 14 anys visionaran les tres pel·lícules candidates al premi des de 17 ciutats del continent europeu.

A Barcelona, una seixantena de joves, d'entre 12 i 14 anys, que voluntàriament han respòs a la crida telemàtica feta per la Filmoteca de Catalunya i l'Acadèmia del Cinema Català formaran el Jurat del Premi del Públic Jove. La sessió començarà a les 9.00 del matí i, després d'una presentació a càrrec de l'actor Francesc Colomer que farà de mestre de cerimònies de la jornada, es donarà pas a les projeccions i debats fins a dos quarts de set del vespre. Dos portaveus del Jurat anunciaran els resultats de cada ciutat a través d'una vídeo conferència en directe a Erfurt (Alemanya), on seran presents els directors dels films nominats: Martin Miehe-Renard (Dinamarca); Dave Schram (Holanda) i Katja von Garnier (Alemanya). La pel·lícula guanyadora del Premi del Públic Jove es farà pública en la cerimònia de lliurament que es podrà seguir en streaming des d'aquesta web yaa.europeanfilmawards.eu on també hi ha informació complementaria sobre les pel·lícules nominades i les ciutats participants. La pel·lícula guanyadora rebrà una estatueta de l'Acadèmia del Cinema Europeu.

El Dia del Públic Jove, com l'anomena l'Acadèmia del Cinema Europeu, més de 600 joves d'entre 12 i 14 anys visionaran i valoraran les tres pel·lícules escollides per un comitè d'experts des de 17 ciutats: Aalborg (Dinamarca),  Barcelona (Catalunya- Espanya), Belgrad (Sèrbia), Bratislava (Eslovàquia), Budapest (Hongria), Cluj-Napoca (Romania), Erfurt (Alemanya), Izola (Eslovènia), Londres (Regne Unit), Prizren (Kosovo), Riga (Letònia), Sofia (Bulgària), Estocolm (Suècia), Tbilisi (Geòrgia), Tel Aviv (Israel), Valletta (Malta) i Wroclaw (Polònia).

Les tres pel·lícules europees candidates, estrenades a festivals o sales de cinema després de l'1 de març de 2013 son: la danesa The Contest, dirigida per Martin Miehe-Renard; l'holandesa Regret!, dirigida per Dave Schram i l'alemanya Windstorm dirigida per Katja von Garnier.  Han estat seleccionades per un comitè internacional d'experts, format per Margret Albers, Deutsche Kindermedienstiftung Goldener Spatz (Alemanya), Michal Matus, Tel Aviv International Children's Film Festival (Israel), Jan Naszewski, New Europe Film Sales (Polònia) i Eszter Vuojala, Oulu International Children's Film Festival (Finlàndia).

Els objectius de l'Acadèmia del Cinema Europeu, EFA, a l'instaurar fa tres anys el Premi del Públic Jove, que forma part de la secció oficial dels Premis de Cinema Europeu, son promocionar l'accés dels joves a la cultura cinematogràfica europea i augmentar el seu interès i coneixement de la societat, història i cultura europees. Així mateix, encoratjar la participació dels joves en un esdeveniment compartit de forma simultània en diferents ciutats europees i formar part activa en la comunitat europea.

El Jurat

Després d'acreditar-se, els joves membres del Jurat de Barcelona, rebran una bossa de la Filmoteca de Catalunya amb una llibreta, un bolígraf i una samarreta per gentilesa de la Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. Cazcarra-Image Group també farà un obsequi als participants i instal·larà una cabina de tatuatges efímers. Els monitors i les monitores de Drac Màgic, amb el suport de les hostesses de l'escola Cazcarra, seran els encarregats d'introduir les pel·lícules abans de les projeccions, proposant tècniques per a analitzar la imatge i el contingut i de conduir el debat després del visionat i abans de les votacions. Els participants han d'aprendre la responsabilitat de formar part d'un jurat. Les projeccions seran en versió original subtitulades al català. Els joves poden anar acompanyats de dos adults que podran assistir a les projeccions però no als debats.

El programa de Barcelona preveu que al matí el Jurat vegi dues pel·lícules a la Sala Chomón, amb una pausa per esmorzar i una visita guiada a la Filmoteca amb els monitors i les monitores de Drac Màgic. Després d'un dinar per gentilesa dels forns La Rambla 31, Forn Elias, Forn Mistral i Fleca Balmes, juntament amb Avellana de Reus i Aigua Veri i la col·laboració de La Monroe i de la Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, es reprendrà la projecció de la tercera pel·lícula. Cap a les 18.00h arribaran les urnes a la Sala Chomón i cada membre del Jurat hi dipositarà el seu vot. Un cop realitzat el recompte i saber el resultat de l'escrutini, el Jurat podrà marxar a casa i veure en streaming la gala que tindrà lloc a Erfurt on es desvetllarà la pel·lícula guanyadora del Premi del Públic Jove de cinema europeu.

 

Les entitats i ciutats europees pel Premi del Públic Jove 2014

En la organització de la tercera edició del Premi del Públic Jove EFA 2014 hi participen en xarxa les següents entitats:

BFI British Film Institute (Londres – Regne Unit)

Centre for Educational Resources (Aalborg - Dinamarca)

DokuFest (Prizren - Kosovo)

EducaTIFF (Cluj-Napoca - Romania)

Film Center Serbia (Belgrad - Sèrbia)

Filmoteca de Catalunya (Barcelona – Catalunya - Espanya)

German Children's Media Foundation Golden Sparrow (Erfurt - Alemanya)

Hungarian National Film Fund (Budapest - Hongria)

Maltese Ministry for Tourism (Culture Directorate) (Valletta - Malta)

National Film Centre of Latvia (Riga - Letònia)

New Horizons Association (Wroclaw - Polònia)

Noosfera Foundation (Tbilisi - Geòrgia)

Otok - Institute for the Development of Film Culture (Izola - Eslovènia)

Sofia International Film Festival (Sofia - Bulgària)

Swedish Film Institute (Estocolm - Suècia)

Tel Aviv Cinematheque (Tel Aviv - Israel)

Visegrad Film Forum (Bratislava - Eslovàquia)

 

Les pel·lícules nominades:


The Contest (Títol original: MGP Missionen)
Dirigida per Martin Miehe-Renard
Escrita per Martin Miehe-Renard, Gitte Løkkegaard & Hans Hansen
Produïda per Henrik Møller-Sørensen & Marcella Dichmann
90 min, Dinamarca

 

Karl, un noi de províncies, i la seva mare es traslladen de la costa oest de Dinamarca a una zona ètnica i religiosament mixta de Copenhaguen. Karl coneix a la nova escola, Sawsan, una noia danesa de Turquia qui l'ajudarà a la seva integració en la gran ciutat.

 

Regret! (Títol original: Spijt!)
Dirigida per Dave Schram
Escrita per Maria Peters & Dick van den Heuvel
Produïda per Dave Schram, Maria Peters & Hans Pos
95 min, Holanda

Un film sobre l'assetjament escolar entre adolescents. Jochem pateix l'assetjament de molts companys de col·legi. Malgrat ella té el suport de David, aquest manté el silenci per por a la resta de companys. Després d'una festa, la noia no ha tornat a casa. David emprèn una recerca desesperada...

Windstorm (Títol original: Ostwind)
Dirigida per Katja von Garnier
Escrita per Kristina Magdalena Henn & Lea Schmidbauer
Produïda per Ewa Karlström & Andreas Ulmke-Smeaton
103 min, Alemanya

Els cavalls poden exercir una gran influència sobre la imaginació femenina i adolescent durant un estiu de vacances de la Mika, una jove de 13 anys.

 

Amb la col·laboració de:

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Bande à Part

 

Patrocinat per:

 

La Rambla 31, Forn Elias, Forn Mistral, Fleca Balmes, Avellana de Reus, Aigua Veri, Cazcarra Image Group, Ten Image i C&M.

he Contest (Títol original: MGP Missionen)

Dirigida per Martin Miehe-Renard

Escrita per Martin Miehe-Renard, Gitte Løkkegaard & Hans Hansen

Produïda per Henrik Møller-Sørensen & Marcella Dichmann

90 min, Dinamarca

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat