Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

Obertes les inscripcions pel ser jurat del Premi del Públic Jove del Cinema Europeu 2022

S'hi poden inscriure joves de 12 a 14 anys fins el dia 4 de novembre

El proper diumenge 13 de novembre tindrà lloc una nova edició del Premi del Públic Jove Europeu, una iniciativa de l’European Film Academy (EFA) impulsada amb l’objectiu de promocionar l’accés dels joves a la cultura cinematogràfica europea i fomentar el seu interès i coneixement de la societat, història i diversitat cultural. Hi poden participar joves de 12 a 14 anys de tota Catalunya. La inscripció és gratuïta i estarà oberta al web de la Filmoteca de Catalunya fins al divendres 7 de novembre aquí.

L’Acadèmia del Cinema Català, membre de la Xarxa d’Acadèmies de Cinema Europeu, i la Filmoteca de Catalunya col·laboren un cop més en l’organització de la jornada que, enguany, torna al format presencial després de dues edicions celebrades telemàticament per les restriccions derivades de la pandèmia. Els joves membres del jurat català es reuniran el diumenge 13 de novembre i visionaran, a la Filmoteca de Catalunya, les tres pel·lícules nominades al Premi. Després de cada projecció, participaran en un debat guiat pels monitors i monitores de Drac Màgic per decidir la pel·lícula que mereix rebre el Premi del Públic Jove del Cinema Europeu 2022. Com cada any, l’Acadèmia també convida a la sessió un actor/actriu jove per compartir la seva experiència en la interpretació amb els participants. La convidada d’enguany serà l’actriu Maria Morera, premiada amb el Gaudí a Millor protagonista femenina als XIV Premis Gaudí pel seu paper a Libertad, de Clara Roquet.  A més a més, fruit de la col·laboració de l'Acadèmia, i gràcies a la gentilesa de la plataforma catalana FilminCAT, entre tots els participants se sortejaran tres abonaments mensuals per gaudir del millor cinema europeu en català.

Al costats dels joves catalans, nois i noies de 42 països europeus (Albània, Alemanya, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Estònia, Eslovènia, Espanya, Finlàndia, França, Geòrgia, Grècia, Groenlàndia, Hongria, Islàndia, Irlanda, Itàlia, Israel, Kosovo, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Montenegro, Macedònia del Nord, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Sèrbia, Suècia, Suïssa, Turquia, Ucraïna i Xipre) emetran el seu vot per designar la pel·lícula guanyadora, la qual s’anunciarà en una cerimònia que se celebrarà el mateix diumenge 13 de novembre, a les 20:00h, a la ciutat alemanya d’Erfur, amb la presència dels directors i directores de les tres pel·lícules nominades. L’acte es podrà seguir en directe a http:yaa.europeanfilmawards.eu

Les tres pel·lícules que opten al Premi del Públic Jove de Cinema Europeu són:

Animal, de Cyril Dion (França, 2020)

Animal

Els adolescents Bella i Vipulan viatgen per reunir-se amb científics i activistes d’arreu del món, buscant una altra manera de conviure amb altres espècies, com a cohabitants i no com a depredadors.

Els somnis són com tigres salvatges, de Lars Montag (Alemanya, 2021)

Els somnis són com tigres salvatges

En Ranji és un nen de dotze anys de Mumbai a qui li encanta Bollywood. Les pel·lícules de la indústria cinematogràfica índia, amb les seves cançons i passos de ball encomanadissos, el fan feliç, com a milions de compatriotes. L’única cosa que desitja és posar-se davant de la càmera amb el seu heroi, la superestrella Amir Roshan. Però el seu gran desig sembla inabastable quan els seus pares li parlen del seu somni d’emigrar a la llunyana Alemanya.

La reina de la comèdia, de Sanna Lenken (Suècia, 2022)

La reina de la comèdia

La Sasha, una noia de 13 anys, ha decidit ser monologuista. Sobretot vol fer riure al seu pare, que plora a la dutxa quan creu que ningú no l'escolta. A casa, tot li recorda a la mare, que ja no viu. Porta la pena per dintre, però Sasha no plora. En secret, escriu una llista de tot allò que cal fer per sobreviure al dol: afeitar-se el pèl, deixar de llegir llibres, rebutjar al cadell més bonic del món i, sobretot, esdevenir una reina de la comèdia.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat