Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

Clara Roquet comparteix el procés d'escriptura de "Libertad"

L'Acadèmia i el GAC coorganitzen la tradicional xerrada amb la guardonada a Millor guió de la darrera edició dels Premis Gaudí

El dilluns 28 de març a les 18:30h, el GAC (Guionistes Associats de Catalunya) i l’Acadèmia del Cinema Català organitzen la tradicional trobada amb el guanyador/a del Premi Gaudí en la categoria de Millor guió per compartir el seu procés de guionització amb els companys de professió i amb el públic interessat. 

La conversa d’aquesta 14a edició dels Premis de cinema català estarà protagonitzada per l’acadèmica Clara Roquet, guanyadora del Gaudí a Millor guió per Libertad, que se suma al seu Gaudí pel guió de 10.000 km (2014), compartit amb Carlos Marques-Marcet, i al Gaudí a Millor curtmetratge per El adiós (2015).
La trobada estarà moderada per Txell Llorens, guionista i presidenta del GAC, i se celebrarà a la seu de SGAE Catalunya. 

Aforament limitat amb inscripció prèvia aquí.


Amb un gran èxit d'assistència a la sala, Clara Roquet va compartir amb el públic l'evolució que va tenir el seu guió al llarg de les diferents etapes d'escriptura, des de les primeres versions fins al rodatge. En aquest sentit, va revelar que Libertad va agafar forma en unir dues històries que inicialment havia escrit per separat, protagonitzades per la Libertad i la Nora, i que per si soles no li funcionaven. També va emfatitzar la importància de l'especificitat en el cinema per poder construir millor els personatges i el conflicte que els porta a l'acció, compartint algunes de les seves tècniques per crear els diferents personatges i així comprendre les seves accions a través de metàfores visuals sempre que és possible.
D'entre les preguntes que van sorgir al llarg de la conversa, Clara Roquet va destacar la següent reflexió: "Libertad és una pel·lícula sobre el privilegi. Però la pregunta concreta que travessa la història és si pots ser lliure quan no tens els mitjans econòmics per tenir control sobre el teu propi temps."

Conversa Millor guio

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat