Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

"Sis dies corrents" s’alça amb l’Espiga de Plata a la Seminci

El palmarès de la 66a edició del festival reconeix 4 produccions catalanes

El passat 30 d’octubre es posava fi a la 66a edició de la Seminci i, d’entre la vintena de produccions catalanes que participaven a l’edició d’enguany, quatre títols han entrat al palmarès.

Dins la secció oficial de llargmetratges, Sis dies corrents, de l’acadèmica Neus Ballús amb producció a càrrec de Distinto  Films i El Kinògraf, s’ha alçat amb l’Espiga de Plata i amb el Premi del Públic. En el seu discurs d’agraïment, acompanyada per la productora i acadèmica Miriam Porté, Ballús va reivindicar el coratge tant dels seus protagonistes (Moha, Pep i Valero) com dels qui s’atreveixen a produir cinema “al marge del que es fa normalment”. Competint en la mateixa secció, el documental Sedimentos, d’Adrián Silvestre i produït per Testamento, s’ha classificat amb l’Espiga Arcoiris, un guardó que reconeix el millor cinema LGTBQ+. Silvestre, acompanyat per l’actriu Magdalena Brasas, va aprofitar el seu discurs per defensar la dignitat, visibilitat i acollida que mereix el col·lectiu trans.

Les altres dues produccions premiades han estat el documental El vent que ens mou, de Pere Puigbert, reconegut amb el Premi DOC España i Las infantas, de l’acadèmica Andrea H. Catalá amb producció d’Amor y Lujo, guardonat amb el Premio La Noche del Corto Español en el marc de la secció Spanish Cinema.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat