Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

Nova cita amb el Cicle Gaudí: “My Mexican Bretzel”

Aquest juny no et perdis el debut cinematogràfic de Núria Giménez Lorang, guardonat amb 3 estatuetes als XIII Premis Gaudí

El primer llargmetratge de la cineasta catalana ha estat descrit com una de les pel·lícules més fascinants de l'any i es resisteix a les definicions. És ficció o realitat? Per a la seva directora es tracta d'un documental experimental o creatiu, i ella mateixa es mostra incapaç de posar-la en una categoria perquè "simplement és una pel.lícula".

Amb My Mexican Bretzel desdibuixant els límits entre la realitat i la ficció, l'espectador/a se submergeix en la història de la Vivian Barrett, una dona de l'alta burgesia suïssa de mitjans del segle passat que relata els seus pensaments i desitjos a través del seu diari íntim. Un diari que llegim sobreimprès en les filmacions casolanes realitzades pel seu marit, i a qui Giménez Lorang incorpora una utilització del so exquisida, amplificant el significat de les imatges a través d'un silenci ple de sorolls suggerents.

L'origen d'aquest projecte cinematogràfic es remunta al 2011, quan la directora va trobar unes pel·lícules domèstiques que havien rodat els seus avis, Ilse G. Ringier i Frank A. Lorang, entre els anys 40 i 60. A partir d'aquest material, que mostra fragments de vida de la parella viatjant pel món, la cineasta elabora una construcció cinematogràfica que atrapa a l'espectador/a des del primer moment, amb una barreja de misteri i romanticisme.

My Mexican Bretzel ha recorregut nombrosos festivals d'arreu del món, recollint premis i reconeixements des de la seva première internacional al Festival de Rotterdam, on va guanyar el Premi Found Footage, passant pel Festival de Gijón, on va rebre els premis a Millor pel·lícula, Guió i Direcció, el New York Film Festival, Visions du Reel, el Festival Internacional de Cine de Monterrey o el Festival de San Sebastián, entre altres. A casa nostra My Mexican Bretzel va rebre el Premi del Públic en el Festival D'A, i en la darrera edició dels Premis Gaudí va fer història aconseguint no només el guardó a Millor documental, sinó que també els de Millor guió i Millor muntatge (compartit amb Cristóbal Fernández), reconeixements habitualment destinats a llargmetratges de ficció.

My Mexican Bretzel ha estat produïda per Bretzel & Tequila i Avalon P.C

Consulta totes les sales i horaris aquí.

La crítica ha dit... https://www.ciclegaudi.cat/wp-content/uploads/Cicle_Gaudi_Critiques_My_Mexican_Bretzel.pdf

Descobreix tota l'actualitat del Cicle Gaudí aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat