Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

“La vampira de Barcelona” arriba al Cicle Gaudí

Aquest mes de maig, no et perdis el multipremiat thriller de Lluís Danés, guardonat amb 5 estatuetes als XIII Premis Gaudí, entre elles les de Millor pel·lícula i direcció artística per a Lluís Danés. 

El debut de Lluís Danés en el llargmetratge de ficció és una revisió de la llegenda negra d’Enriqueta Martí, La vampira de Barcelona, assassina de nens i personatge de la crònica negra barcelonina de principis del segle XX. 

La vampira de Barcelona relata una història ubicada a la Barcelona de principis del segle passat on conviuen dues ciutats: una burgesa i modernista, l’altra sòrdida i bruta. La desaparició de la petita Teresa Guitart commociona la societat i apressarà a la policia a trobar una sospitosa: Enriqueta Martí (Nora Navas), coneguda com ‘La Vampira del Raval’. El periodista Sebastià Comas (Roger Casamajor) s’endinsarà en el laberint de carrers, bordells i secrets del barri del Raval, on no només trobarà la veritat sobre les desaparicions i assassinats macabres de nens... 

Aquesta pel.lícula compta amb un repartiment de luxe que es completa amb Bruna Cusí, Pablo Derqui, Mario Gas, Francesca Piñón, Sergi López, Núria Prims i Francesc Orella.

Guanyadora del Premi Gaudí a Millor pel·lícula, La vampira de Barcelona s’ha endut també els reconeixements a Millor direcció artística per al mateix Danés, a Millor vestuari per a Mercè Paloma (el cinquè de la seva trajectòria), el de Millors efectes visuals per a Lluís Rivera (que també repeteix per cinquena vegada), Anna Aragonès i Aleix Torrecillas, i el de Millor maquillatge i perruqueria per a Laura Pérez i Xavi Valverde.

La vampira de Barcelona ha estat produïda per Brutal Media i Filmax, amb la participació de TVC i de l'ICEC.

Consulta aquí totes les sales i horaris.

La crítica ha dit... https://www.ciclegaudi.cat/wp-content/uploads/Cicle_Gaudi_Critiques_La_Vampira_de_Barcelona.pdf

Descobreix aquí tota l'actualitat del Cicle Gaudí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat