Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

“The Crossing” s’emporta el Premi del Públic Jove del Cinema Europeu 2021

16 nois i noies conformen el jurat del Premi a Catalunya en una jornada de deliberació celebrada online

El diumenge 25 d’abril es va celebrar la jornada de debat i votació del Premi del Públic Jove del Cinema Europeu que, per segon any consecutiu, s'ha celebrat online a més de 38 països europeus amb 3.600 participants. 

La jornada a Catalunya va arrencar a les 10:30h del matí amb una benvinguda a càrrec d'Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, que cada any acull la celebració del Premi a Barcelona des de la primera edició, i Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català. Un cop feta la introducció, Pablo Capuz i Clàudia Vega, actors de Merlí: Sapere Aude, van poder compartir amb els joves membres del jurat a Catalunya la seva experiència en la interpretació i respondre a les preguntes que els joves els feien arribar. Després d’aquesta primera part, els nois i noies del jurat, acompanyats per monitors i monitores de Drac Màgic, es van reunir per valorar i comentar en profunditat les tres pel·lícules nominades i posar en comú les opinions. 

Enguany, les tres pel·lícules que es disputaven el premi eren The Crossing, de Johanne Helgeland; Pinocchio, de Matteo Garrone i Wolfwalkers, de Tomm Moore i Ross Stewart. A través d'una plataforma habilitada per l'Acadèmia de Cinema Europeu, tots els membres del jurat van poder emetre el seu vot telemàticament i, entre els resultats de tots els països participants, van proclamar com a guanyadora la pel·lícula noruega The Crossing, una història sobre la confiança, la lleialtat sense treva i el gran coratge que es pot trobar fins i tot en els més petits, protagonitzada per quatre nens i nenes que en plena Segona Guerra Mundial han de fugir de la Noruega ocupada i arribar a la Suècia neutral. El resultat es va anunciar a les 19:00h en una cerimònia conduïda per l’ex jurat Ivana Noa (Bèlgica), que es va retransmetre en directe i en streaming amb connexió amb els directors i protagonistes dels 3 films nominats

Com a cloenda de la jornada, es van donar a conèixer els noms dels tres membres del jurat català guanyadors de la subscripció mensual a FilminCAT amb què els va voler obsequiar la plataforma catalana.

El Premi del Públic Jove del Cinema Europeu és una iniciativa de l'European Film Academy EFA que busca promocionar l'accés dels joves al cinema europeu i fomentar el seu interès i coneixement de la societat, història i diversitat cultural europea. A Catalunya, l'amfitrió és la Filmoteca de Catalunya, amb la col·laboració de l'Acadèmia del Cinema Català i la dinamització de Drac Màgic.

Recupera la cerimònia fent clic aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat