Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

El Cicle Gaudí segueix al Canal 33 tot el mes de juny


A proposta de l'Acadèmia del Cinema Català, el passat dilluns 11 de maig al Canal 33 va estrenar “Cicle Gaudí”, una programació diària especial de cinema català. 
L’espai es mantindrà durant tot el mes de juny amb 4 noves entregues cada setmana.

D’acord amb la proposta feta per l’Acadèmia a partir de les recomanacions de l’Observatori Europeu de l’Audiovisual, a mitjans de maig Televisió de Catalunya va obrir un espai de programació per al cinema propi al Canal 33.

De dilluns a dijous, a les 00h de la nit, la segona cadena de la televisió pública catalana ofereix un film català nominat i/o guardonat als Premis Gaudí dels darrers anys.

Els títols que es podran veur al Cicle Gaudí al Canal 33 fins el 22 de juny, moment en què s’iniciarà la programació d’estiu, són:

SETMANA DEL 08/06-11/06

  • Dilluns 8 de juny: DAUDER, LA REVOLUCIÓ PENDENT, d'Antoni Verdaguer (2012)
    Pel·lícula documental que retrata Jordi Dauder, actor, poeta, escriptor, doblador i molt actiu a nivell polític i social, a través d'una entrevista i de testimonis dels seus amics i col·laboradors, com ara Lluís Llach, Emma Vilarasau, Ventura Pons o Ken Loach. 1 nominació a Millor música original i 1 guardó als IV Premis Gaudí: Millor pel·lícula documental.

  • Dimarts 9 de juny: EL REI BORNI, de Marc Crehuet (2016).
    Film protagonitzat per Alain Hernández, que es posa a la pell d'un policia antiavalots que ha buidat un ull a un manifestant, interpretat per Miki Esparbé. La casualitat fa que una nit el manifestant acabi anant a sopar a casa del policia. 6 nominacions als IX Premis Gaudí
    : Millor pel·lícula, Millor direcció, Millor guió, Millor protagonista femenina, Millor protagonista masculí i Millor direcció artística.

  • Dimecres 10 de juny: TRUMAN, de Cesc Gay (2016).
    El Julián (Ricardo Darín) viu sol amb el seu gos, Truman, i rep la visita inesperada del seu amic Tomás (Javier Cámara). Els dos comparteixen quatre intensos i emotius dies, provocats per la difícil situació que travessa el Julián. 6 nominacions als VIII Premis Gaudí: Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor direcció, Millor guió, Millor protagonista masculí, Millor actriu secundària i Millor actor secundari.

  • Dijous 11 de juny: ANY DE GRÀCIA, de Ventura Pons (2011).
    Comèdia trans-generacional protagonitzada per Rosa Maria Sardà, Oriol Pla, Santi Millán, Amparo Moreno, Diana Gómez, Alex Maruny, Ricard Farré, Lluís Villanueva i Núria Feliu que explica la història d'en David, un jove de vint anys que arriba a Barcelona buscant una oportunitat. La Gràcia, que té seixanta-i-uns-quants, li ofereix una habitació a canvi de companyia i atenció. La seva convivència esdevé, des del principi, explosiva. 
    1 nominació als V Premis Gaudí: Millor vestuari.

SETMANA DEL 15/06-18/06

  • Dilluns 15 de juny: PETITET, de Carles Bosch (2018).
    Petitet, un ex-músic gitano barceloní vinculat al mític Peret, va prometre a la seva mare moribunda que un dia portaria la rumba catalana a l’escenari d’un gran teatre de Barcelona, i, ara, per a poder complir la promesa, haurà de reunir una vintena de músics gitanos – genials però indisciplinats– i aconseguir el miracle que s’entenguin amb una orquestra simfònica! 2 nominacions i 1 guardó als XI Premis Gaudí: Millor pel·lícula documental.

  • Dimarts 16 de juny: EBRE, DEL BRESSOL A LA BATALLA, de Román Parrado (2016).
    Protagonitzada per Oriol Pla, Roser Tapias, Enric Auquer i Àlex Monner, narra la història d'un grup de joves d'entre 17 i 18 anys que, en plena Guerra Civil, es veuen obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales. 1 guardó als IX Premis Gaudí: Millor pel·lícula per a televisió.

  • Dimecres 17 de juny: EL REI DE L'HAVANA, d'Agustí Villaronga (2015).
    Després de fugir d'un correccional, Reinaldo tracta de sobreviure als carrers de La Habana de finals dels 90, una de les pitjors dècades per a la societat cubana. Esperances, desencants, rom, bon humor i sobretot la gana, l'acompanyen en el seu vagareig, fins que coneix la Magda i la Yunisleidy, supervivents com ell. 12 nominacions i 4 guardons als VIII Premis Gaudí: Millor Muntatge, Millor Música original, Millor Fotografia i Millor Vestuari.

  • Dijous 18 de juny: LOS PELAYOS, d'Eduard Cortés (2012).
    És l'emocionant aventura d'un grup de persones (Daniel Brühl, Lluís Homar, Miguel Ángel Silvestre, Oriol Vila, Vicente Romero, Blanca Suárez, Eduard Fernández, Marina Salas, Hui Chi Chu, mark Ullod) amb poques perspectives de futur als quals se'ls presenta una gran oportunitat: canviar la seva sort i gaudir d'una aventura que es convertirà en un sistema de vida absolutament a contracorrent, desbancar els casinos del món amb un mètode infalible basat en la imperfecció de la ruleta. 4 nominacions i 1 guardó als V Premis Gaudí
    : Millor Fotografia.

SETMANA DEL 22/06

  • Dilluns 22 de juny: 10.000 KM, de Carlos Marques-Marcet (2014).
    Opera prima del reconegut director Carlos Marques-Marcet que narra la relació a distància de l'Alexandra (Natalia Tena) i el Sergi (David Verdaguer), quan ella rep una oferta professional que la porta a treballar un any a Los Angeles. 8 nominacions i 5 guardons als VII Premis Gaudí: Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor direcció, Millor guió, Millor protagonista femenina i Millor protagonista masculí.
     

Més informació al web del Cicle Gaudí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat