Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

Inscripcions obertes pel jurat català online del Premi del Públic Jove del Cinema Europeu


L'Acadèmia del Cinema Català col·labora de nou en l'edició del Premi del Públic Jove del Cinema Europeu a Catalunya, que tindrà lloc online del 23 al 26 d’abril

Des d’avui i fins el proper 17 d’abril tots els/les joves d’entre 12 i 14 anys que ho desitgin podran inscriure’s aquí per ser part del jurat català del Premi del Públic Jove del Cinema Europeu que es donarà a conèixer el proper diumenge 26 d’abril a Berlin després de recollir les votacions dels joves procedents de més de 50 ciutats d’una quarantena de països europeus. 

Per sisè any consecutiu, l'Acadèmia del Cinema Català col·labora en la celebració del Premi a Catalunya, que enguany tindrà lloc online del 23 al 26 d’abril per la situació d'emergència sanitària actual. 

Durant els dies 23, 24 i 25 d'abril els participants podran veure online i en versió original subtitulada les tres pel·lícules nominades, i el dia 26 d’abril es durà a terme la deliberació conjunta del jurat català i la votació individual de cada membre. La Filmoteca de Catalunya, seu habitual del Premi des de la primera edició celebrada a Barcelona, centralitzarà totes les inscripcions i enviarà als participants les instruccions i els codis per veure els 3 films nominats, participar en les reunions de deliberació via videoconferència que dinamitzarà Drac Màgic el matí del diumenge 26 d’abril, i emetre el seu vot. 

Els participants tindran materials disponibles al núvol durant els dies de visionat i podran dirigir preguntes als directors i protagonistes dels 3 films finalistes. Un cop vistos els tres films i havent participat en les discussions online, els participants tindran fins a les 16:00h del mateix diumenge 26 per emetre el seu vot. A aquella mateixa hora, l’Acadèmia de Cinema Europeu començarà la retransmissió en streaming de la cerimònia d’entrega del Premi del Públic Jove 2020 que tindrà lloc a Berlin, amb la presència dels directors/es dels tres títols finalistes. Es podrà veure aquí: https://yaa.europeanfilmawards.eu/

Gràcies a la col·laboració de l'Acadèmia del Cinema Català amb la Filmoteca de Catalunya, les actrius Iria del Río i Dèlia Brufau, protagonistes de la sèrie de TV3 Les de l'hoquei, participaran en les discussions per videoconferència explicant la seva experiència com a actrius als joves membres del jurat. 

A més a més, fruit de la col·laboració de l'Acadèmia, i gràcies a la gentilesa de la plataforma catalana FilminCAT, entre tots els inscrits se sortejaran tres abonaments mensuals per gaudir del millor cinema independent en català.

El Premi del Públic Jove de Cinema Europeu és una iniciativa de l'European Film Academy EFA que té l'objectiu de promocionar l'accés dels joves a la cultura cinematogràfica europea i fomentar el seu interès i coneixement de la societat, la història i la diversitat cultural europea a través d'un esdeveniment on la participació dels joves és la clau.  

Les inscripcions es poden fer fins el 17 d'abril en aquest formulari.


Les tres pel·lícules nominades del 2019:

Rocca changes the world. Katja Benrath (Alemanya)

La Rocca té onze anys i viu una vida ben particular. Mentre el seu pare la vigila com un astronauta des de l’espai exterior, viu sola amb el seu esquirol i va per primera cop a l’escola, on de seguida crida l’atenció per la seva forma de vida despreocupada i inconformista. S'enfronta sense por a les amenaces de la classe perquè, per davant de tot, la Rocca defensa la justícia. Per això fa amistat amb un sense llar, el Caspar, i mira d’ajudar-lo, alhora que intenta guanyar-se el cor de la seva àvia.

El meu germà persegueix dinosaures. Stefano Cipani (Itàlia, Espanya)

En Jack té quatre anys i dues germanes. Per fi, una tarda els seus pares li expliquen que tindrà un germanet i que serà molt especial. En Jack és molt feliç: per a ell, especial significa superheroi. Després del se n’adona que realment és diferent dels altres, però que no té superpoders. De sobte, descobreix la paraula “Down". Basada en el llibre homònim de Giacomo Mazzariol.

My extraordinary summer with Tess. Steven Wouterlood (Països Baixos, Alemanya)

El Sam és un nen de deu anys que va de vacances amb la seva família a una illa alemanya, però el primer dia el seu germà es trenca la cama. Mala sort per al germà, però gràcies a això el Sam coneix la Tess, una noia curiosa que té un pla per conèixer el seu pare biològic. La Tess ajudarà el Sam a entendre la importància de la família. Basada en el llibre homònim d’Anna Woltz.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat