Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

Comença la internacionalització del Cicle Gaudí


L’Acadèmia del Cinema Català i l’Institut Ramon Llull signen un conveni de col·laboració que vol potenciar la projecció i difusió exterior de la cinematografia catalana. A més, aquesta tardor el Cicle desembarca a l’Alguer.

Aquest matí s'ha oficialitzat el conveni de col·laboració entre l'Acadèmia del Cinema Català i l'Institut Ramon Llull que té com a finalitat difondre el cinema català a nivell internacional. L'acord permetrà portar el Cicle Gaudí a una desena d'universitats de tot el món que imparteixen docència d’estudis catalans, així com promoure que les pel·lícules seleccionades cada any participin en festivals internacionals amb els quals l’IRL estigui col·laborant.

Els títols que formen part de l’edició d’enguany són:

  • Jean-François i el sentit de la vida (Sergi Portabella, 2018), projectat al Cicle Gaudí el setembre del 2019
  • Les distàncies (Elena Trapé, 2018), projectat al Cicle Gaudí el desembre del 2018
  • Formentera Lady (Pau Durà, 2018), projectat al Cicle Gaudí l’octubre del 2018
  • I dos títols més: Yo la busco (Sara Gutiérrez, 2018) i el documental Milicianes (Tània Balló i Jaume Miró, 2018) que tot i no haver estat programades dins del Cicle Gaudí, s’ajusten als paràmetres de l’acord entre l’IRL i l’ACC per fer difusió de títols que tenen autoria i/o producció catalana, prioritzant la versió original catalana i les estrenes més recents.


Però la internacionalització del Cicle Gaudí no acaba aquí, ja que a la tardor del 2019 el Cicle desembarca a l’Alguer (Itàlia), on es replicarà el model que funciona a Catalunya, projectant una pel·lícula al mes durant quatre mesos.
En aquesta ocasió les entitats que col·laboren amb l’Acadèmia del Cinema Català són la Società Umanitaria di Alghero, la Fondazione Alghero (Comune di Alguero), la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya i Plataforma per la Llengua en aquesta localitat italiana.

Encara no s'han confirmat totes les pel·lícules que es projectaran aquest 2019, però les primeres seleccionades són:

  • Petitet (Carles Bosch, 2018), projectat al Cicle Gaudí el novembre del 2018
  • Les distàncies (Elena Trapé, 2018), projectat al Cicle Gaudí el desembre del 2018


El Cicle Gaudí és un circuit estable que promou el consum de cinema català arreu del territori, impulsat per l'Acadèmia del Cinema Català. Cada mes porta una pel·lícula catalana, estrenada recentment, a sales comercials a una xarxa formada per 40 poblacions permanents (i aquest setembre en seran 50) -més 10 en itinerància- on el públic no té la possibilitat d’accedir a aquesta oferta cinematogràfica. La programació s’elabora per un comitè d’experts formats per persones de diferents àmbits del món del cinema (la crítica cinematogràfica, l’exhibició, la interpretació, la docència universitària i la gestió audiovisual).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat