Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

L’Acadèmia del Cinema Català participa a la trobada d’acadèmies europees a Karlovy Vary


Com cada any, les acadèmies de cinema europees, liderades per l’European Film Academy, celebren una trobada en el marc del Festival Internacional de Cinema Karlovy Vary, que té lloc a la localitat txeca la primera setmana de juliol.

Amb l’objectiu d’intercanviar experiències i coordinar estratègies comunes d’acció i promoció, 20 acadèmies de tot Europa es van trobar el passat 6 de juliol i van conversar tot un matí sobre activitats concretes impulsades individualment per les diverses acadèmies, projectes col·lectius liderats per l’EFA (com el Premi del Públic Jove) o accions futures per afrontar temes com la desigualtat de gènere en el cinema europeu, l’educació en cinema a les escoles de primària i secundària o la irrupció de les plataformes digitals en la producció cinematogràfica.

Aprofitant la presència de més de 20 representants de tot Europa, l’European Film Academy va promoure la difusió d’una nota de premsa a favor de la llibertat l’Ogeg Sentsov, el cineasta ucranià empresonat a Rússia sota acusació de terrorisme des del passat 2014. Sentsov, la llibertat del qual ha estat reclamada a Rússia pel Parlament Europeu i desenes d’organitzacións de Drets Humans, porta en aquests moments més de 50 dies de vaga de fam  reclamant la seva llibertat i la de 64 presos polítics més a Rússia.

L’Acadèmia del Cinema Espanyol, representada pel seu director Joan Álvarez, va presentar en primícia la primera trobada mundial d’acadèmies de cinema que se celebrarà a Madrid la primera setmana d’octubre i a la qual hi assistirà l’ACC.

L’ACC, representada per la seva directora Laia Aubia, va participar-hi activament presentant la iniciativa del Cicle Gaudí, una experiència única a tot el continent.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat