Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

 45

La Filmoteca de Catalunya, amb el suport de l'Acadèmia del Cinema Català, acull el Premi del Públic Jove de l'Acadèmia del Cinema Europeu

La jornada se celebrarà el proper diumenge 6 de maig a la seu del Raval de La Filmoteca de Catalunya

La Filmoteca acull per cinquè any consecutiu el Premi del Públic Jove de l’Acadèmia del Cinema Europeu, (EFA YAA - European Film Academy Young Audience Awad), una iniciativa en què milers de joves espectadors europeus trien la millor pel·lícula juvenil europea de l’any. Amb la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Drac Màgic, la Filmoteca acollirà al voltant d’un centenar de joves que passaran tota la jornada de diumenge 6 de maig veient les tres pel·lícules nominades, debatent-les i finalment votant quina és la millor, com a jurat del premi.

Una jornada diferent i intensa

L’eurodiputat Ramon Tremosa, com a representant del Parlament Europeu, que col·labora en l’organització de la jornada, donarà la benvinguda als participants i obrirà la jornada juntament amb el Director de la Filmoteca, Esteve Riambau i la Presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola. Abans de cada projecció, monitors i monitores de Drac Màgic introduiran les pel·lícules, proposaran tècniques per analitzar-ne les imatges i el contingut, i conduiran el debat després de cada visionat. Al final, quan el jurat les hagi vist totes tres, tindrà lloc la votació secreta. La seva decisió es posarà en comú amb la de la resta de participants arreu d’Europa per designar la millor pel·lícula europea per a públic jove. Els portaveus del jurat transmetran els resultats a través de videoconferència a Erfurt (Alemanya), on el guanyador serà anunciat en una cerimònia que es retransmetrà en viu a yaa.europeanfilmawards.eu, el web que ofereix més informació sobre les pel·lícules nominades i les ciutats participants.

A més, aquest any dos dels protagonistes més populars de la sèrie Merlí, l’actriu Elisabet Casanovas i l’actor Adrian Grösser, participaran a la jornada explicant la seva experiència com a actors en cinema, televisió i teatre als joves membres del jurat. 

Les pel·lícules nominades de 2018

Las tres pel·lícules nominades han estat triades per un comitè internacional format per Manlio Castagna (Festival Internacional de Cine de Giffoni, Itàlia), Ana Cerar (Festival Internacional de Cine Kino Otok - Isola Cinema, Eslovènia), Corinna Downing (Festival de Cine de Londres - British Film Institute, Regne Unit), la membre de la Junta de l’EFA Vanessa Henneman (agent, Països Baixos) i Holger Twele (educador de cinema, Alemanya):

  • Girl in Flight (La fuga) (Itàlia-Suïssa), un tendre i colpidor viatge emocional de la directora Sandra Vannuchi, que es basa en fets reals de la seva vida per explicar la història de la Silvia, una noia d’onze anys d’un poble de la Toscana, marcada per la depressió de la seva mare, que emprendrà un viatge en tren per acomplir el somni de conèixer Roma, i descobrirà l’amistat de l’Emina, una noia gitana de tretze anys.
  • Hobbyhorse Revolution (Finlàndia), un documental de Selma Vilhunen que descriu una afició cada cop més estesa entre els joves finesos: muntar cavalls de joguina, una febre que està començant a creuar fronteres. Incompresos per molts, els incondicionals d’aquesta afició s’organitzen i es comuniquen a través de les xarxes socials, practiquen el seu hobby en boscos i parcs i celebren trobades i campionats. El film esdevé un testimoni del poder de la imaginació i la força d’una comunitat.
  • Wallay (França-Burkina Faso-Qatar), de Berni Goldblat, que explica el viatge iniciàtic de l’Ady, un noi de tretze anys que no s’acaba d’entendre amb el seu pare i és enviat a passar l’estiu amb el seu oncle Amadou, que viu a l’altra banda del Mediterrani, a Burkina Faso.

Rècord de participants a Europa i més enllà...

Milers de nois i noies d’entre 12 i 14 anys participaran en una jornada que se celebrarà simultàniament a 46 ciutats de 37 països d’Europa i més enllà: Austràlia: Brisbane; Àustria: St. Pölten i Viena; Bèlgica: Brussel·les; Bòsnia i Hercegovina: Sarajevo; Bulgària: Sofia; Croàcia: Zagreb; República Txeca: Praga; Dinamarca: Aalborg; Estònia: Tallinn; Finlàndia: Hèlsinki; França: Bourg Saint Maurice - Les Arcs; Alemanya: Berlín, Chemnitz i Erfurt; Grècia: Atenes; Hongria: Budapest; Irlanda: Dublín; Islàndia: Reikiavik; Israel: Tel Aviv; Itàlia: Florència, Roma i Torí; Kosovo: Prizren; Letònia: Riga; Lituània: Vilnius; Luxemburg: Luxemburgo; República de Macedònia: Skopje; Malta: La Valletta; Montenegro: Podgorica; Països Baixos: Amsterdam; Polònia: Łódź, Varsòvia i Breslau; Portugal: Lisboa; Romania: Cluj-Napoca; Sèrbia: Niš; Eslovàquia: Bratislava; Eslovènia: Izola; Espanya: Barcelona, Madrid i Sevilla; Suècia: Båstad; Suïssa: Lucerna; Turquia: Istanbul; Regne Unit: Londres.

El Premi del Públic Jove inclou a partir d’aquest any la possibilitat de veure les pel·lícules nominades en plataformes digitals com iTunes, Google Play, Microsoft i Plantaflix, així com Filmin o Univerciné. Les pel·lícules de les darreres tres edicions i les tres pel·lícules nominades aquest 2018 entraran a les plataformes a partir del 7 de maig, un dia després de la celebració del premi.

El Premi EFA del Públic Jove 2018 està organitzat i presentat per l’European Film Academy i EFA Productions amb el suport de Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) i Creative Europe - Media Program de la Unió Europea. 

Els patrocinadors de l'Acadèmia del Cinema català per a aquest esdeveniment són:

 logosbutlleti

Més informació:
www.filmoteca.cat
yaa.europeanfilmawards.eu

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat