Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

“Goodbye Berlin”, de Fatih Akin, guanya el Premi del Públic Jove 2017

efayaa

Al llarg del diumenge 7 d'abril es va celebrar, simultàniament a 36 ciutats de 31 països d’Europa, l’EFA Young Audience Award, premi que s’atorga a una pel·lícula votada entre joves d’entre 12 i 14 anys. La guanyadora d’aquest any va ser Goodbye Berlin (Tschick), de Fatih Akin.

La Filmoteca de Catalunya va acollir ahir a més de 80 noies i nois per a veure i posteriorment votar la millor de 3 pel·lícules prèviament seleccionades per un comitè internacional. La primera –que va alçar-se com a vencedora– va ser Goodbye Berlin, producció alemanya dirigida per Fatih Akin. Després va ser el torn del documental suïs The Girl Down Loch Änzi (Das Mädchen vom Ánziloch), de Alice Schmid, i finalment, havent dinat, de la pel·lícula d’animació, coproducció franco-suïssa, La vida de Calabacín (Ma vie de Courgette), de Claude Barras.

Esteve Riambau, director de la Filmoteca, Isona Passola, presidenta de l'ACC, i l'atriu Vicky Luengo van introduïr la jornada i amb breus parlaments tot donant la benvinguda als joves cinèfils. Després els monitors de Drac Màgic es van encarregar de conduir els debats entre els assistents per tal que un cop acabada cada projecció sortissin els punts de vista i observacions de tots ells i així enriquir l’experiència i la visió de cada film.

Finalment, vistes les tres pel·lícules, cada un dels components del públic jove van haver d’emetre el seu vot, posant-lo en comú amb el de la resta de joves europeus i determinant, així, la que seria la guanyadora del premi d’enguany, Goodbye Berlin, en una gala emesa en directe a través de la pàgina oficial del Premi.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat