Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

La Festa d’Estiu aplega més de 500 convidats al Tibidabo

 festadestiu avio

La Festa d'Estiu del Cinema Català ha aplegat més de 500 personalitats del món del cinema, la cultura, la política i la comunicació, dijous 30 de juny al Tibidabo.

La Festa d’Estiu del Cinema Català 2016 és una de les cites més esperades de l’inici de la temporada estival. L’Acadèmia reuneix als seus més de 460 membres i representants del sector, institucions i mitjans per celebrar els premis que han rebut les pel·lícules catalanes arreu del món des de la darrera Festa d’Estiu i compartir els projectes i les estrenes de la propera temporada.

Els professionals més destacats del món del cinema, cineastes consolidats i valors emergents, actors, tècnics i productors, han assistit a la Festa on es polsa en favor de la creació, impuls i consolidació d’unes relacions que són vitals per a la bona salut del sector. La Festa ha comptat amb una llarga llista de convidats, entre els quals es troben cares conegudes pel públic, ja sigui directament relacionades amb el cinema o amb el món de la cultura en general.

No hi han faltat els actors i les actrius de l’star system català com Ruth Llopis, Betsy Túrnez, Miki Esparbé, Aina Clotet, Joan Dausà, Marcel Borràs, Sergi Cervera, Mercè Espelleta, Ferran Lahoz, Xavi Lite, Lolo Herrero, Maria Molins, Mercè Rovira, Anna Ycobalzeta, Mireia Ros, Nil Cardoner, Francesc Colomer, Alain Hernández, Cristian Valenica, Àlex Marull, Vicky Luengo. Les directores, directors i guionistes Marcel Barrena, Jordi Cadena, Marc Crehuet, Lluís Danès, David Fernández de Castro, Lluís Galter, Maria Ripoll, Dani de la Orden, Sergi Pérez, Carles Torras, José Luis Montesinos, Antonio Chavarrías, Hammoudi Al-Rahmoun Font, David Casademunt, Joan Frank Charansonnet, Juanjo Giménez entre molts d’altres, han participat a la VIII Festa d’Estiu del Cinema Català acompanyants les seves pel·lícules. De la mateixa manera, productors i productores com Marta Esteban, Ferran Cera, Aritz Cirbián, David Matamoros, Marta Figueras, Tono Folguera, Oriol Maymó, Isabel Jubert, Sergi Moreno, Antonia Nava, Loris Omedes, Albert Solé, Paco Poch, Míriam Porté, Anna Soler-Pont o Martín Samper. Crítics de cinema com Conxita Casanovas, Jaume Figueras, Àlex Gorina, Salvador Llopart, Pere Vall, directors de festivals com Carlos R. Ríos i Joan Gonzàlez, i representants institucionals com Juanjo Puigcorbé (Diputat Delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, patrocinador de la Festa d’Estiu), Xavier Díaz (Director de l’ICEC), Francisco Vargas (Director de l’àrea d’audiovisuals de l’ICEC), Raimon Masllorens (President de PROA), Camilo Tarrazón (President del Gremi d’Empresaris Cinemes de Catalunya), Jordi Cuixart (President d’Òmnium Cultural), Rosa Ortiz (Directora del Tibidabo) entre molts d’altres, han estat presents a la Festa.

Enguany la Festa d’Estiu del Cinema Català s'ha celebraràt al centenari Parc d’Atraccions del Tibidabo patrocinada per Estrella Damm i la Diputació de Barcelona. Els convidats, rebuts per la Presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola i els membres de la Junta directiva de l’Acadèmia  -Clara Segura, Aina Clotet, Elisa Plaza, Pep Armengol, Rosa Maria Fusté i Josep M. Civit-, han pogut gaudir de la caiguda del dia amb vistes privilegiades de la ciutat de Barcelona, retrobar-se i parlar. També han passat per un gran fotocall i han pujat a atraccions tan emblemàtiques com la Nòria, la Talaia, l'Avió, el Carrousel, els Miralls màgics i els Autos de xoc.

L’acte, presentat pels actors i acadèmics Cristina Brondo i Roger Pera, ha començat a les 22h. Des de la pantalla situada a la Plaça dels Somnis s’han anunciarat les properes estrenes de produccions catalanes -56- així com les que han estat premiades en festivals i mostres internacionals -50 produccions i 162 premis-. Enguany, com a novetat, també s'ha donat visibilitat a les produccions catalanes estrenades el primer semestre de 2016 -25-.

També s’ha anunciat el guanyador del IV Premi Pepón Coromina, La Academia de las Musas de Jose Luis Guerin, que ha rebut el guardó signat aquest any per l’artista multidisciplinària Francesca Llopis. Tot plegat, en una nit de lluna en quart minvant, per afavorir els encontres i els contactes, per veure i ser vist, en un escenari barceloní d’excepció, i gaudint de l’ambient glamurós de la Festa d’Estiu organitzada per l’Acadèmia del Cinema Català.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat