Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

Constituït el Jurat del Premi Pepón Coromina 2015

Hammudi Al-Rahmoun Font, Andrés Hispano, Sílvia Munt, Carla Subirana i Marta Molins, presidenta honorífica, són el Jurat de la tercera edició del Premi Pepón Coromina. 

La Comissió del Premi Pepón Coromina, formada per Pep Armengol, Marta Figueras, Marta Molins, Bel·lo Torras i  Roc Villas, ha designat el Jurat del Premi d’enguany: el cineasta Hammudi Al-Rahmoun Font, guanyador del Premi Pepón Coromina 2014 per Otel·lo, el realitzador, crític i comissari d’art Andrés Hispano, l’actriu i directora Sílvia Munt i la directora Carla Subirana, assumiran la tasca de distingir l’acció o l’obra audiovisual més creativa o arriscada que s’hagi desenvolupat el 2014, en una tercera edició del Premi que es lliurarà durant la Festa d’Estiu de l’Acadèmia del Cinema Català.

El perfil característic del reputat productor, dóna forma al logotip creat per Tariq Porter, que amb el fons negre i circular pot evocar la lluna. Pepón Coromina va representar un trencament amb el cinema imperant durant els anys setanta i vuitanta; aportant nous aires en un panorama cinematogràfic encara enclaustrat en el classicisme formal. La lluna, doncs, simbolitza aquest revers alhora que participa de l’esperit de la Festa d’Estiu del Cinema Català, nocturna i profundament lligada amb tots els àmbits del setè art.

La inscripció dels projectes per a la tercera edició del premi està oberta fins el proper dijous 30 d’abril. Hi poden participar totes aquelles accions que s’hagin dut a terme de l’1 de gener al 31 de desembre de 2014 i que compleixin algun dels següents criteris:

  • Produccions de cinema de ficció o no-ficció estrenades, emeses o exhibides a Catalunya;
  • Actuacions dels professionals en aquestes produccions;
  • Iniciatives destinades a la promoció i difusió de la cultura cinematogràfica que es considerin especialment enriquidores en l’àmbit de Catalunya;
  • Projectes i/o contribucions no inclosos en cap de les categories anteriors però que el Jurat consideri que són dignes de ser destacats i susceptibles de ser reconeguts amb el PREMI.

 

Per a més informació, consulteu les Bases que trobareu a la pàgina web de l’Acadèmia. El formulari d’inscripció també està disponible en aquest enllaç. Si tenen qualsevol dubte, els interessats poden adreçar-se a la seu de l’Acadèmia del Cinema Català.

Perfil professional dels membres del Jurat

Hammudi Al-Rahmoun Font

Director i guionista de cinema. Llicenciat i docent a l’Escola Superior de Cinema  i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), Hammudi Al-Rahmoun va començar la seva carrera cinematogràfica dirigint els curtmetratges Casting (2003), La ventana rota (2007, juntament amb Eñaut Tolosa) i Fràgil (2009). El seu primer llargmetratge, Otel·lo –distingit amb el II Premi Pepón Coromina–, pren el relleu dels seus anteriors treballs i, tot jugant amb els registres de la ficció i no-ficció, recrea els conflictes de l’obra original de Shakespeare.

 

Andrés Hispano

Realitzador, guionista de cinema i televisió, crític de cinema, comissari d’art i il·lustrador, entre d’altres, Andrés Hispano treballa actualment com a comissari d’exposicions al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i forma part del comitè assessor de La Vanguardia, de la que n’és un habitual articulista al suplement Cultura-s. També exerceix com a professor a la Universitat Ramón Llull i a l’Escola Elisava. En televisió, ha estat director de programes com Boing Boing Buddha (2000-03) o Soy cámara, i és autor del llibre David Lynch, claroscuro americano (1997).

 

Marta Molins
Presidenta honorífica, guionista, directora i actriu. Graduada en guions per cinema i televisió per la Universitat de Los Angeles, Califòrnia (UCLA), on guionitza l’adaptació del còmic Custer. Com a guionista de televisió, treballa a diferents sèries com Poble Nou, Nissaga de poder o Amar en Tiempos revueltos i pel·lícules com Dalí, être dieu, Despacito y a compás o Xtrems, aquesta última rep una nominació als premis Gaudí al Millor Guió. Combina la creació de guions amb les activitats d’script consulting i de jurat a diferents festivals de cinema.

 

Sílvia Munt

Actriu i directora de cinema i televisió, Sílvia Munt té una extensa carrera en diversos àmbits del món teatral i audiovisual. Titulada en Ballet Clàssic al The Royal Ballet de Londres, posteriorment va tornar a Barcelona per a formar part del Ballet Contemporani de Barcelona. Com a actriu, va debutar el 1977 i des d’aleshores ha actuat en més de cinquanta pel·lícules, guanyant dos Premis Goya, i en desenes d’obres de teatre. Com a directora, ha dirigit més d’una dotzena de títols, com Lalia (2000), Premi Goya al Millor Curtmetratge Documental, Elena Dimitrievna Diakonova. Gala (2003), Premi al Millor Documental del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, Pretextos (2008) Premi a la Millor Direcció al Festival de Màlaga, essent nominada als Gaudí per Mar de plàstic (2010).

 

Carla Subirana

Llicenciada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, Carla Subirana ha dirigit dos llargmetratges documentals que li han valgut un renom en el panorama de la no-ficció. Nedar (2008), la seva òpera prima, i Volar (2012) han viatjat a festivals com Rotterdam, Màlaga o La Habana, entre molts d’altres, sent ambdues nominades als Premis Gaudí. L’any 2012 codirigeix Kaninambo juntament amb Abdelatif Hwidar i Adán Aliaga, premiada al Festival de Màlaga amb el Premi especial del Jurat. Actualment combina la seva activitat cinematogràfica amb la docència a la Universitat Ramón Llull.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat