Esta información no está disponible en castellano.

Actividades Academia

Aina Clotet fa entrega del gaudinet al Membre d’Honor de l’ACC Brian Yuzna

L'actriu Aina Clotet, en representació de la Junta de l'Acadèmia del Cinema Català, i l'acadèmic Carles Torrens van lliurar el gaudinet a Brian Yuzna al seu domicili de Los Angeles en motiu del seu nomenament com a Membre d'Honor de l'Acadèmia.

Brian Yuzna és el primer Membre d'Honor de l'Acadèmia de fora d'Europa i ha estat nomenat per la seva positiva contribució a la indústria cinematogràfica catalana amb la Fantastic Factory. El 2001, juntament amb Julio Fernández de Filmax, Brian Yuzna, establert a Barcelona, inicia el projecte Fantastic Factory, amb l'objectiu de produir pel·lícules d'un gènere que normalment és de baix pressupost, com la ciència ficció, l'horror o la fantasia, per al mercat internacional, rodades en anglès des de Catalunya. Va convidar als millors especialistes del món del gènere i va promoure els contactes per desenvolupar el talent local i combinar-lo amb l'internacional. La Fantastic Factory va concloure la seva aventura l'any 2007, després de 6 anys de treball i produccions memorables:

Faust: Love of the Damned (2001) - dirigida per Brian Yuzna
Arachnid (2001) - dirigida per Jack Sholder
Dagon (2001) - dirigida per Stuart Gordon
Darkness (2002) - dirigida per Jaume Balagueró
Beyond Re-Animator (2003) - dirigida per Brian Yuzna
Romasanta (2004) - dirigida per Paco Plaza
Rottweiler (2004) - dirigida per Brian Yuzna
The Nun (2005) - dirigida per Luis De La Madrid
Beneath Still Waters (2006) - dirigida per Brian Yuzna

Carles Torrens, director del curtmetratge Sequence, nominat a la darrera edició dels Premi Gaudí és gran amic de Brian Yuzna que recolza als joves professionals catalans que emigran a Los Angeles.

Parlament de Brian Yuzna al ser nomenat Membre d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat