This entry is not available in English.

Training

Taula rodona de documental a la seu del Grup SGAE Catalunya

El proper 16 de novembre a les 19 hores a la Sala Mompou (Passeig Colom 6), el GAC organitza, amb el suport de la SGAE, una taula rodona sobre el documental. L’acte comptarà amb la presència de Dolors Genovès i el nostre soci Carles Bosch i serà moderat pel Dr. Romà Gubern. Després dels seus èxits Adéu Espanya? i Bicicleta, cullera, poma, volem conèixer quines són les claus per a fer un bon documental. A la darrera part hi haurà un torn obert de paraules perquè els assistents els puguin dirigir les seves preguntes.  

Carles Bosch
És un periodista nascut a Barcelona, que va estudiar Dret i posterioriment es va llicenciar en Periodisme a l’Escola Oficial de Periodistes de Barcelona. Ha dirigit reportatges i documentals de 30’ i de 52’ d’alguns dels esdeveniments internacionals més transcendents, com la Primera Guerra del Golf, les de Bòsnia i Kosovo, així com la Revolució Zapatista i també documentals d’actualitat arreu del món. L’any 2002 va dirigir la seva primera pel·lícula documental, Balseros, nominada a l’Oscar a la Millor pel·lícula documental del 2003. L’any 2006 va dirigir el seu segon llargmetratge, Setembres, amb la participació de TVE i premiat als festivals de Màlaga, Miami, IDFA. El 2010 presenta la seva tercera pel·lícula, Bicicleta, cullera, poma, premiada, entre d’altres guardons, amb el Gaudí i el Goya al millor documental de 2010.

Dolors Genovès
És una periodista catalana llicenciada en ciències de la informació i filosofia i lletres a la Universitat Autònoma de Barcelona i en filologia catalana a la Universitat de Barcelona. Ha estat directora de documentals històrics dels Serveis Informatius de Televisió de Catalunya i professora de Documental de Creació a la Universitat Ramon Llull. Els seus documentals a TV3 han destacat per no defugir temes polèmics, com l'assassinat d'Andreu Nin (Operació Nikolai), pel que va rebre el Premi Ajoblanco a l'audàcia el 1993, o l'afusellament de Manuel Carrasco i Formiguera a Sumaríssim 477. Darrerament, ha obtingut l’èxit amb els seus treballs Abecedari Porcioles i Adéu Espanya?

Romà Gubern
És un escriptor i historiador de mitjans de comunicació de masses català, també singularment de cinema i còmic. És catedràtic emèrit de Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona. Guardonat amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts, és autor de més de quaranta llibres, sobre cinema, semiòtica, cultura de masses, cultura de la imatge i sociologia de la comunicació. Recentment, ha publicat Metamorfosis de la lectura. Ha estat president de l'Associació Espanyola d'Historiadors del Cinema i pertany a l'Association Française pour la Recherche sur l'Historie du Cinema. És membre de l'Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, de la New York Academy of Sciences, de l'American Association for the Advancement of Science, del Comitè d'Honor de la International Association for Visual Semiotics i director de l'Institut Cervantes a Roma. Aquest any ha estat elegit membre d'honor de l'Acadèmia del Cinema Català.

Inscripcions:
Les inscripcions es faran per estricte ordre de pagament de l’import del curs. L’últim dia per matricular-se serà dilluns 14 de novembre de 2011.

Preu:
5€ socis del GAC
10€ socis de la SGAE
20€ altres

Inscripció:
Arnau Roig
Coordinador GAC-SiGC
Passeig Colom 6, despatx 3
08002 Barcelona
93.319.71.35

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat