This entry is not available in English.

Training

Aliona van der Horst, una mirada diferent

Aliona van der Horst, una de les cineastes més representatives del nou cinema documental holandès, impartirà una classe magistral gratuïta per als socis de la SGAE. Amb el títol «Aliona van der Horst, una mirada diferent», la sessió se celebrarà en dues jornades, els dies 26 i 27 de febrer de 2013, en horari de 10.00 a 14.00 hores, a la Sala Mompou de la seu de la SGAE i la Fundació Autor a Catalunya (Passeig de Colom, núm. 6, de Barcelona).

La classe magistral està organitzada per la Fundació Autor de la SGAE a Catalunya, el Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Filmoteca de Catalunya.

Durant «Aliona van der Horst, una mirada diferent», la mateixa cineasta parlarà de la seva experiència com a documentalista i conversarà amb els assistents sobre el procés de creació que, en el seu cas, es caracteritza per la filmació de tot allò que difícilment podria dir-se o sentir-se únicament a través de les paraules.

La visita de van der Horst suposa una gran oportunitat per apropar-se al cinema documental holandès, amb autors de la talla de Joris Ivens, Bert Haanstra o Johan van der Keuken. La tradició que representen aquests noms es renova amb la mirada diferent d'aquesta cineasta d'origen rus que reflexiona de forma poètica i arriscada sobre tot allò que passa al seu voltant.

Amb aquesta classe magistral, i la projecció de les pel·lícules principals d’Aliona van der Horst del 26 al 28 de febrer a la Filmoteca, la Fundació Autor de la SGAE a Catalunya, el Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Filmoteca de Catalunya continuen amb la seva aposta per apropar els documentalistes més arriscats, personals i compromesos del panorama internacional a estudiants, professionals, acadèmics i a tot el públic interessat pel cinema.

El nom d’Aliona van der Horst se suma a les visites rebudes de documentalistes com Lisandro Alonso, Andrés Di Tella, Sergei Loznitsa, Lech Kowalski, Lourdes Portillo, Ross McElwee, Marcel Hanoun, Oscar Pérez, Elías Siminiani, Lluís Escartín, Habiba Djahnine, Elisabet Cabeza, Claire Simon, Thierry Garrel i Isaki Lacuesta.

Preu:
Gratuït per als socis de la SGAE i alumnes del Màster Documental Creatiu.
Altres: 30€

Per a més informació i inscripcions:
Alfredo de Jesús. A/e: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Tel. 93 268 90 00 (ext.: 2208)

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat