This entry is not available in English.

Premieres

"Girimunho, imaginant la vida" s'estrena el 25 de maig

Després de ser premiada als festivals de La Habana, Mar del Plata, Nantes i Venècia (premi Interfilms) i haver participat a Toronto, Sant Sebastià, Rotterdam, el MoMa de Nova York, Rotterdam, L’Alternativa de Barcelona, etc., la pel·lícula Girimunho, imaginant la vida, codirigida per Helvecio Marins i Clarissa Campolina, s’estrenarà en cinemes el pròxim 25 de maig.

El film retrata una història sobre l’emancipació femenina en el context d’un petit poble de l’interior del Brasil. Bastu és una dona de 81 anys que intenta refer la seva vida després de la mort del seu marit. Agafant un lloc real i els seus habitants com a punt de partida, Girimunho endinsa l’espectador en una mena de realisme màgic on el temps sembla haver-se aturat per parlar sobre les relacions humanes.

Produïda per Eddie Saeta (Lluís Miñarro), conjuntament amb Brasil i Alemanya, la pel·lícula convida a reflexionar sobre la coexistència de la tradició amb la vida contemporània, entre la realitat i el somni, la vida i la mort, dissolent d’aquesta manera els límits entre aquests mons.

Girimunho, imaginant la vida constitueix un treball antropològic de rellevància que en mig d’un paisatge desèrtic desvetlla un univers d’esdeveniments onírics on en un mateix temps es barregen amb les situacions quotidianes que viuen els seus personatges.

“Un bon exemple de cine-art etnogràfic conduït pel fascinant carisma de les persones de la vida real” // The Hollywood Reporter
Girimunho té trets mítics, màgics, somiadors, inspirats en part per Gabriel García Márquez” // Variety
“Un film poètic i filosòfic amb un ritme fluid d’imatges i sons suggeridors” // Sight & Sound

MÉS INFORMACIÓ I MATERIALS www.eddiesaeta.com/girimunho

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat