This entry is not available in English.

Premieres

Sílvia Munt torna a la ficció cinematogràfica amb “Las buenas compañías”

El divendres 5 de maig el film s’estrena als cinemes

Las buenas compañías, de la directora i acadèmica Sílvia Munt, i produïda per l’acadèmic Antonio Chavarrías, Xabier Berzosa i Ander Sagardoy, arriba aquest divendres 5 de maig als cinemes d’arreu del territori.

La pel·lícula, protagonitzada per Alicia Falcó, Elena Tarrats i Itziar Ituño, està inspirada en la història d’un grup de dones d’Errenteria (Guipúscoa) que en la dècada dels 70-80 es van dedicar a lluitar pels drets de la dona i traslladar-les a França per donar-los un avortament digne.

Las buenas compañías ha estat reconeguda recentment amb el Premi del Públic en el Festival de Drets Humans de San Sebastián. També va ser guardonada amb el Premi Jurat Jove de la UMA al millor llargmetratge en la darrera edició del Festival de Màlaga, i es va projectar al BCN Film Festival d’enguany fora de competició.

Després de molts anys dirigint pel·lícules per a televisió, entre les quals destacada Vida privada, gaudinada el 2019, amb incursions puntuals en el llarg documental (La granja del pas), Sílvia Munt torna a dirigir un llarg per a cinema després de Pretextos (2008) amb la qual que va obtenir la nominació a Millor direcció a la primera edició dels Premis Gaudí.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat