This entry is not available in English.

Premieres

Mikel Gurrea presenta “Suro”, el seu debut guardonat a Sant Sebastià

Vicky Luengo i Pol López encapçalen el repartiment

El debut en el llargmetratge de Mikel Gurrea, Suro, arriba a la gran pantalla el proper 2 de desembre després d’inaugurar la 29a edició de l’Alternativa i d’alçar-se amb els premis FIPRESCI de la crítica, el premi Irizar a la millor pel·lícula basca i el premi al Millor guió basc al Festival de Sant Sebastià.

Protagonitzada per l’acadèmica Vicky Luego i per Pol López, qui va ser membre del jurat de la darrera edició del Premi Pepón Coromina de l’Acadèmia, la pel·lícula segueix l’Helena i l’Ivan, una jove parella que es proposa construir una nova vida a l’Empordà, en un mas heretat envoltat de boscos d’alzines sureres, amb la idea de posar en pràctica els seus ideals d’una vida rural justa, sostenible i tolerant. Però aviat s’adonaran que la realitat no acaba de ser com s’esperaven i que els seus punts de vista diferents sobre com viure a la terra desafiaran el seu futur com a parella. 

Suro és un dels títols candidats als XV Premis Gaudí i compta amb la producció dels acadèmics Laura Rubirola, Tono Folguera i Clàudia Maluenda, juntament amb Xabier Berzosa. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat