This entry is not available in English.

Premieres

S’estrena l’òpera prima d’Avelina Prat “Vasil” després del seu pas per Valladolid

Ivan Barnev i Karra Elejalde protagonitzen aquesta comèdia amb tints socials

Després de la seva première mundial al Festival Internacional de Varsòvia i d’inaugurar, més recentment, la 67a edició de la SEMINCI, s’estrena a sales el debut en la direcció d’Avelina Prat, Vasil.

El film narra la història d’en Vasil, un jugador extraordinari al bridge i als escacs que dorm al carrer des que va arribar de Bulgària. L’Alfredo, un arquitecte jubilat encarnat per l’actor català Karra Elejalde, l’acull a casa durant un temps davant la mirada atònita de la seva filla Luisa. Els dos homes no tenen res en comú, excepte la seva passió pels escacs. Tot i les seves diferències, poc a poc en Vasil aconseguirà trencar les barreres construïdes per l’Alfredo. I és que en Vasil té aquest do: transformar per sempre aquelles persones amb les quals es relaciona. 

Guardonada amb el Premi a Millor actor a la SEMINCI 2022 ex aequo per als seus dos actors protagonistes, Ivan Barnev i Karra Elejalde, la pel·lícula és una comèdia sobre la incomunicació entre les persones, els prejudicis sobre la immigració i la falta d'oportunitats que ofereix la societat.  Les actrius Sue Flack i Susi Sánchez completen el repartiment.

Rodada principalment a València, Vasil és una producció de l’acadèmica Miriam Porté i es podrà veure, a partir del 4 de novembre, a sales d’arreu del territori. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat