This entry is not available in English.

Premieres

Anna Giralt debuta en el llargmetratge amb “Robin Bank”

El retrat sobre Enric Duran arriba a sales el 30 de setembre

Després de la seva estrena nacional al Festival de Màlaga 2022, arriba a sales l’òpera prima d’Anna Giralt, Robin Bank, el film documental que reconstrueix la gran estafa que l’activista Enric Duran va protagonitzar amb la finalitat de destinar els fons obtinguts a projectes socials. 

La pel·lícula narra la història d’Enric Duran, l'autor d’un dels desfalcs més sonats de l’última dècada. Després d’haver estudiat a fons el sistema bancari, Duran va idear un pla per aconseguir mig milió d’euros a través de 68 crèdits sol·licitats a 39 entitats bancàries diferents. Partint de la premisa “Com robar mig milió d'euros a trenta-nou bancs diferents per finançar causes socials?”, la cineasta recorre a materials d’arxiu, testimonis i animacions que permeten recrear el robatori que Enric Duran va dur a terme fa deu anys, i ens descobreix, a través de la seva investigació, la persona que hi ha darrere d'aquest personatge que, a dia d’avui, viu clandestinament. 

Robin Bank és una producció de Gusano Films i Indi Films que des del 30 de setembre es pot veure a sales d’arreu del territori.

ROBIN BANK from GusanoFilms on Vimeo.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat