This entry is not available in English.

Premieres

S’estrena el documental “El caso Loveparade”

El relat del macrojudici per la mort de 21 persones al festival l’any 2010

La Love Parade va ser un popular festival de música dance i electrònica que va originar-se a Berlín l’any 1989 com a celebració contracultural. Amb els anys, es va convertir en un negoci immens que es disputaven diverses ciutats fins que, l’edició del juliol del 2010, celebrada a Duisburg, va acabar amb una allau humana mortal. Entre les víctimes s’hi trobaven la cambrilenca Marta Acosta i la tarragonina Clara Zapater, ambdues estudiants Erasmus.

Dirigit per l’alemany Dominik Wessely i coproduït per l’acadèmica Eva Fontanals (Arpa Films) i DocDays Productions, amb la participació de Televisió de Catalunya, el film narra el que va succeir aquell fatídic dia i descriu el llarg procés judicial del cas, donant veu al jutge, advocats, fiscals, testimonis, acusats, tècnics i periodistes. L’anàlisi del com i per què es va produir la tragèdia s’entrellaça amb el testimoni dels pares de la Clara Zapater. 

Després del seu pas pel festival IN-EDIT TV, El caso Loveparade és un dels candidats als XIII Premis Gaudí i s’estrenarà el dimarts 26 de gener al programa Sense Ficció que s’emet per TV3.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat