This entry is not available in English.

Premieres

"La vampira de Barcelona" arriba als cinemes

L’actriu Nora Navas encarna el personatge real d’Enriqueta Martí, coneguda popularment com “la vampira del Raval”.

Després d’endur-se el Gran Premi del Públic a la millor pel·lícula al Festival de Sitges, La vampira de Barcelona s’estrena aquest divendres a les sales de tota Catalunya. 

El film, dirigit per Lluís Danés i produït per Brutal Media i Filmax, amb la producció associada de Televisió de Catalunya, relata la història real d'Enriqueta Martí, una suposada segrestadora i assassina en sèrie que va viure durant el S.XX al barri del Raval de Barcelona. Es tracta del primer llargmetratge de ficció per a cinema dirigit per Lluís Danés i està protagonitzat per Nora Navas, juntament amb Sergi López, Francesc Orella, Pablo Derqui, Bruna Cusí, Roger Casamajor i Núria Prims.

A La vampira de Barcelona, el periodista Sebastià Comas (Roger Casamajor) s'endinsarà en el laberint de carrers, bordells i secrets del barri del Raval per investigar la desaparició de la nena de casa benestant Teresa Guitart. La policia acusarà Enriqueta Martí (Nora Navas) dels segrest, però Comas descobrirà ben aviat que en un prostíbul s'amaga una elit disposada a amagar els seus vicis a qualsevol preu. Un espiral de mentides i mitges veritats que s’oculten a la ciutat de Barcelona a principis del s. XX.

La pel·lícula va participar en la Secció Oficial del Festival de Sitges, on va ser guardonada amb el Gran Premi del Públic; en la Secció Current Waves del Festival de Tallinn i és una de les pel·lícules en llengua catalana candidata als XIII Premis Gaudí. 

Després d’haver posposat l’estrena pel tancament de cinemes a Catalunya el passat 29 d’octubre, finalment aquest divendres 4 de desembre arriba a les sales catalanes.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat