This entry is not available in English.

Premieres

S’estrenen les pel·lícules “Les dues nits d’ahir” i “Pa’trás ni pa’tomar impulso”

Ambdues són candidates als XIII Premis Gaudí

 Aquest divendres s’estrenen les pel·lícules catalanes Les dues nits d’ahir, codirigida per Pau Cruanyes i Gerard Vidal, i Pa’trás ni pa’tomar impulso, de Lupe Pérez García.

Les dues nits d’ahir, dirigida per Pau Cruanyes i Gerard Vidal, i produïda per Benecé Produccions, és una road movie rodada a Barcelona que s’inicia en un Treball Final de Grau de la Universitat Pompeu Fabra. L’argument gira entorn a un viatge en cotxe de tres amics (l’Eric, l’Ona i el Marcel) que busquen un lloc on llençar les cendres del seu amic Pol. L'escapada, però, acabarà convertint-se en una bombolla que els separa de la realitat i els allunya del retorn a casa i del seu objectiu inicial. Una pèrdua que els farà veure la impossibilitat de ser com eren abans, ja que la mort del seu amic els marcarà de per vida.

La pel·lícula va endur-se la Biznaga de Plata a la Millor Direcció i la Biznaga de Plata al Millor Actor per la interpretació d’Arnau Comas i Oriol Llobet, dins la secció Zonazine del Festival de Màlaga, i és una de les sis pel·lícules en llengua catalana candidata als XIII Premis Gaudí.

patras estrena

Pa’trás ni pa’tomar impulso, dirigida per Lupe Pérez García, i produïda per la catalana Imposible films, és un llargmetratge documental que explica la història de la Carme, una dona valenta i apassionada que lluita pel ball flamenc, el seu somni. Aquest ball sempre fidel a ella, serà el seu company d'aventures a Buenos Aires, a la seva Andalusia i pels polsosos camins dels Andes. La pel·lícula va tenir la seva première al Festival de Cinema Europeu de Sevilla 2020, on es va endur el premi a la millor direcció de la secció Nuevas Olas, i és candidata als XIII Premis Gaudí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat