This entry is not available in English.

Premieres

"Liberté", d'Albert Serra, arriba al cinema


La pel·lícula, premiada al Festival de Cannes, s'estrena en sales aquest divendres 15 de novembre.

El divendres 15 de novembre arriba a les sales de cinema Liberté, el nou film dirigit per l'acadèmic Albert Serra. La pel·lícula, dirigida i escrita per Serra, amb producció d'Andergraun Films, la productora francesa Idéale Audience i la portuguesa Rosa Filmes, amb la participació de TV3, arriba a sales amb el reconeixement d'haver-se endut el Premi Especial del Jurat de la secció Un certain regard a la passada edició del Festival de Cannes. Abans de la seva estrena comercial, es podrà veure també en competició oficial al Festival de Cinema Europeu de Sevilla. 

El film situa la narració a finals del segle XVIII, en algun lloc entre Potsdam i Berlín, on Madame de Dumeval, el Duc de Tesi i el Duc de Wand, llibertins expulsats de la cort puritana de Lluís XIV, volen trobar-se amb el llegendari Duc de Walchen, seductor i lliure pensador alemany. Sols, en un país on regnen la hipocresia i les falses virtuts, la seva missió és exportar el llibertinatge i trobar un lloc segur per continuar els seus jocs maliciosos.

Albert Serra va rebre nominacions als Premis Gaudí a Millor direcció, Millor guió i Millor pel·lícula en llengua no catalana per La mort de Lluís XIV (2017) i es va endur el Gaudí a Millor pel·lícula, Millor direcció i Millor fotografia per El cant dels ocells (2008). Liberté es troba entre els films en llengua no catalana candidats als XII Premis Gaudí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat