This entry is not available in English.

Premieres

"El Hoyo" arriba als cinemes


La pel·lícula dirigida per Galder Gaztelu-Urrutia i protagonitzada per Ivan Massagué, guanyadora als Festivals de Toronto i Sitges, ja es pot veure en sales de cinema.

El 8 de novembre va arribar a sales el thriller de ciència ficció El Hoyo, avalat per un llarg recorregut per festivals nacionals i internacionals entre els quals destaquen el Toronto International Film Festival, on va recollir el Premi del Públic, i el Festival de Sitges, on va guanyar el premi a Millor pel·lícula convertint-se així en el primer film espanyol en guanyar en solitari aquest reconeixement, a banda dels premis a Millor direcció novell i Millors efectes especials.

Es tracta de la primera pel·lícula dirigida per Galder Gaztelu-Urrutia, amb guió a càrrec de Pedro Rivero i David Desola i amb producció de Mr. Miyagi Films i Basque Films. El film, candidat als XII Premis Gaudi, esta protagonitzat per Ivan Massagué i es presenta com una distopia amb un fort rerefons de crítica social que situa l'acció en un futur on la gent viu en blocs organitzats per nivells. En cadascun dels nivells només hi poden conviure dues persones, que no coneixen res més del que hi ha en aquella cambra, ni saben quants nivells existeixen. La seva alimentació depen d'una plataforma que va descendint els nivells amb el mateix menjar, així que les restes que deixen uns són l'àpat dels altres. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat