This entry is not available in English.

Premieres

“Bigas x Bigas”, “Ciutats a contrallum” i “Free”, novetats documentals al cinema

estrenes 12122016

Aquesta setmana se sumen tres propostes catalanes de no ficció als cinemes del país: Bigas x Bigas, de Bigas Luna, Ciutats a contrallum, de Francesc Relea, i Free (Hadijatou contra l’Estat), de Lala Gomà i Rosa Cornet.

Bigas x Bigas

Dirigida per Bigas Luna, escrita per Bigas Luna i Carmen Chaves i produïda per El Algarrobo Films.

Sinopsi: Bigas x Bigas és una pel·lícula dirigida per Bigas, amb ell com a protagonista i la seva pròpia vida com a teló de fons. Un viatge al llarg dels anys, del cinema, de la poesia, de l'amistat, de l'amor, de la passió, de la terra o de l'art per endinsar-nos al cor de la persona que va ser.

Tràiler:

 

Ciutats a contrallum

Escrita i dirigida per Francesc Relea i produïda per What’s Up Doc, Televisió de Catalunya, Televisión Española i Señal Colombia.

Sinopsi: Documental que cartografia l’ànima de quatre ciutats que evoquen destrucció i dolor. Fa dues dècades eren un infern, ara mostren al món el significat de la resiliència, la capacitat de ressorgir de les cendres. El passat va ser la violència del narcotràfic a Medellín, el setge de Sarajevo, el camp de batalla a Beirut i el genocidi de Kigali i Ruanda. Avui veiem la transformació d’aquestes ciutats de la mà d’alguns dels seus habitants i descobrim que és molt més que un canvi de cara. Les històries dels nostres protagonistes reflecteixen la capacitat de l’ésser humà de superar obstacles, de renéixer amb més força, vitalitat i optimisme.

Tràiler:

 

Free (Hadijatou contra l’Estat)

Dirigida per Lala Gomà i Rosa Cornet, escrita per Rosa Cornet i produïda per Ikiru Films i Wonka Films.

Sinopsi: La història d’una dona esclava nigerina, Hadijatou Mani, pionera en denunciar el seu Estat per esclavitud i portar-lo als tribunals. La sentència de la màxima instància africana, l’ECOWAS, es va fer pública el 27 d’octubre de 2008. Hadijatou va guanyar el cas. Fou un gran precedent, però la lluita continua...

Tràiler:

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat