This entry is not available in English.

Premieres

“El hombre de las mil caras” i “Neruda”, novetats catalanes a cartellera

estrenes 23092016

El divendres 23 de setembre s’estrenen dues coproduccions catalanes de renom, el nou treball d’Alberto Rodríguez, El hombre de las mil caras, i el penúltim de Pablo Larraín, Neruda.

El hombre de las mil caras

Està dirigida per Rodríguez i escrita per ell mateix juntament amb Rafael Cobos. Produeixen Zeta Cinema, Atresmedia Cine, Atípica Films, Sacromonte Films i Telefónica Studios i compta amb Eduard Fernández, Jose Coronado, Marta Etura i Carlos Santos entre el seu repartiment.

Sinopsi: Francisco Paesa, exagent secret del govern espanyol, responsable de l'operació contra ETA més important de la història, és traït pel govern en plena crisi dels GAL i ha de fugir del país. Quan torna al cap dels anys, està arruïnat i la seva vida personal travessa el seu pitjor moment. En aquestes circumstàncies, rep la visita de Luis Roldán, ex director general de la Guàrdia Civil, que li ofereix un milió de dòlars per ajudar a salvar 1.500 milions de pessetes sostrets a l'erari públic i brindant-li una oportunitat idònia per millorar la seva situació econòmica i venjar-se del govern espanyol, en una magistral operació digna del millor il·lusionista.

Tràiler:

 

Neruda

Està dirigida per Pablo Larraín, escrita per Guillermo Calderón i produïda per Fabula, Participant Media, AZ Films, Funny Balloons i Setembro Cine. Compta amb Luis Gnecco, Gael García Bernal, Mercedes Morán i Pablo Derqui entre el seu principal elenc.

Sinopsi: És 1948 i la Guerra Freda arriba a Xile. Al Congrés, el Senador Pablo Neruda acusa el govern de trair als comunistes. El President González Videla el desafora i li ordena al prefecte de la Policia d'Investigacions Óscar Peluchonneau que capturi al poeta. Neruda i la seva dona, la pintora Delia del Carril, intenten sortir del país però fracassen. Peluchonneau els segueix els passos de prop. L'única solució és passar a la clandestinitat. Des dels seus amagatalls, Pablo Neruda aprofita la seva vida de fugitiu per inspirar-se i escriure el Canto General. Mentrestant, a Europa la llegenda del poeta perseguit per Peluchonneau creix i els artistes, liderats per Pablo Picasso, clamen per la seva llibertat.

Tràiler:

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat