This entry is not available in English.

Premieres

Dos documentals catalans arriben als cinemes

estrenes 03062016

Política, manual de instrucciones, de Fernando León de Aranoa, documenta el procés des de dins de Podemos, i Sexe, maraques i chihuahues, de Diego Mas Trelles, parla de la singular figura de Xavier Cugat.

El divendres 3 de juny arriben als cinemes dues pel·lícules de no ficció i de temàtica heterogènia.

Política, manual de instrucciones

Escrita i dirigida per Fernando León de Aranoa i produïda per Mediapro i Reposado.

Sinopsi: Política, manual de instrucciones enregistra al llarg d'un any a Podemos, la seva constitució, i assisteix als seus debats interns, a la seva articulació com a organització política: a la definició, en poc més de dos mesos, de les que serien les seves senyes d’identitat, la seva estructura. Estant present en els moments i en els espais claus de decisió, mostrant tant els bons moments com els dubtes, les crisis i les contradiccions. El documental de León de Aranoa es presenta com "un relat des de la cuina d’un dels processos polítics més inesperats i vertiginosos de la nostra història recent, un seguiment detallat de la construcció de Podemos. Un manual pràctic sobre com elaborar i comunicar un projecte polític en tan sols un any". L’esperit de treballs com The War Room (D.A. Pennebaker), Primary o Crisis (Robert Drew), juntament amb la intenció de brindar als espectadors l’oportunitat única d'assistir a situacions de rellevància històrica des de dins, ha inspirat el treball de Fernando León de Aranoa, director de pel·lícules com Los lunes al sol o Un día perfecto, i documentals como Caminantes o Invisibles (guanyador d'un Goya a millor documental). 

Tràiler: 

 

Sexe, maraques i chihuahues

Escrita i dirigida per Diego Mas Trelles i produïda per Minimal Films, Televisión Española i Televisió de Catalunya.

Sinopsi: Sexe, maraques i chihuahues explica la història de l'únic espanyol amb quatre estrelles al Passeig de la Fama del Hollywood Boulevard, un biopic alegre i ple de música que enllaça els dos continents. Del blanc i negre al color, amb els extractes de pel·lícules rodades a l'estudi i per les grans Majors amb un elenc de grans estrelles. Rendirem tribut a l'auge de la ràdio i les grans orquestres. Recordarem els mítics clubs, les sales de ball dels hotels i casinos poc després d'acabar la llei seca. Reviurem la banda sonora de les grans pel·lícules musicals i dels xous de televisió. Explicarem una història d'affairs, amb mafiosos, cotxes de luxe i decorats de palmeres. Una història que va de Cuba a Barcelona, passant per la Meca del cinema i el naixement de Las Vegas al ritme de les maraques. Explicarem la increïble vida de Xavier Cugat.

Tràiler:

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat