This entry is not available in English.

Premieres

Tres produccions catalanes arriben als cinemes

estrenes18desembre2

Lluc Sky Walker, dirigida per Jaume Fargas, i Un día vi 10.000 elefantes, dirigida per Alex Guimerà i Juan Pajares, i Gabo, la creación de Gabriel García Márquez, dirigida per Justin Webster, s'estrenen el divendres 18 de desembre.

Lluc Sky Walker, dirigida per Jaume Fargas i produïda per About a Bicycle

En Lluc, un home gris i amargat, treballa canviant els fanals del carrer dalt d'una grua. Un dia rep l'inesperat diagnòstic mèdic que li queda poc temps de vida. Ell, que mai ha fet res per agradar, s'adona preparant el seu enterrament que, potser, ningu el vulgui acompanyar en aquesta cerimònia de comiat. Almenys, abans de conèixer en Martí, un sense sostre obsessionat amb Star Wars. El seu periple vital els portarà al desert de Tunísia, a les ruïnes dels decorats on es va filmar la mítica pel·lícula.

Tràiler:

 

Un día vi 10.000 elefantes, dirigida per Alex Guimerà i Juan Pajares i produïda per Several Studio, Televisión Española, Televisió de Catalunya.

Angono Mba, un octogenari guineà, rememora des del saló de casa seva l'expedició en què va fer de portador per al cineasta madrileny Manuel Hernández Sanjuán i el seu equip d'Hermic Films. Entre 1944 i 1946 van recórrer la Guinea espanyola documentant la vida a la colònia i buscant un misteriós llac, on segons explicava una llegenda africana, es podien veure 10.000 elefants junts. De l'obessió del cineasta espanyol per trobar aquell llac, de les aventures pròpies d'una expedició per aquell país desconegut i dels sentiments contradictoris dels dos personatges, sorgeix aquesta història de fascinació per l'Àfrica, el passat i la memòria.

Tràiler:

 

Gabo, la creación de Gabriel García Márquez, dirigida per Justin Webster i produïda per JWP, Horne Productions Ronachan Films

Documental sobre la figura de Gabriel García Márquez. Com va poder un nen d'un poble perdut de la costa colombiana guanyar els cors de milions de persones? Des dels més pobres fins als líders polítics més poderosos? I com va aconseguir canviar la nostra percepció de la realitat a través de les seves obres? La resposta està en la increïble història de Gabriel García Márquez, guanyador del Premi Nobel de Literatura l'any 1982 i autor de l'aclamada i mundialment coneguda obra mestra “100 anys de solitud”. Aquesta és una pel·lícula sobre l'increïble poder de la imaginació, que segueix els fils entreteixits de la vida i de les obres de Gabriel García Márquez amb la tensió narrativa d'una investigació.

Tràiler:

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat