This entry is not available in English.

Premieres

4 produccions catalanes arriben als cinemes

tchindas rwanda sonata cancons

TchindasCançons d'amor i anarquia, Sonata per a violoncel Projecte Rwanda s'estrenen el divendres 20 de novembre.

Tchindas, llargmetratge documental dirigit per Pablo García Pérez De Lara i Marc Serena i produït per Doble Banda. 

Tchinda Andrade és una de les dones més estimades de l’illa de São Vicente, al Cap Verd, sobretot des que el 1998 va sortir de l’armari com a trans al setmanari local. El seu nom s’ha convertit, des de llavors, en la manera com s’anomenen les persones que no són heterosexuals. La Tchinda té ara 35 anys i viu de manera humil, venent “coxinhas” pel seu barri. Durant tot l’any hi regna la calma, excepte quan arriba el carnaval. El mes previ és quan tota l’illa es posa a treballar conjuntament per crear alguna cosa bonica del no-res.

São Vicente es converteix en un “petit Brasil”, tal i com va descriure Cesária Évora (1941-2011) en una de les seves “mornas”. La seva música i les Tchindas ens guiaran per un fascinant viatge per un racó desconegut de l’Àfrica que pocs podien imaginar.

Tràiler:

 

Cançons d'amor i anarquia, dirigida per Carlos Benpar i produïda per Producciones Kilimanjaro.

Recorregut apassionat pels fets més importants de la causa anarquista, des de la Comuna de París, a partir dels concerts celebrats a l'Hospitalet (Barcelona) i Sanremo (Itàlia), organitzats per BarnaSants, Club Tenco i Cose di Amilcare. Cada esdeveniment comporta una introducció audiovisual i la cançó que el commemora.

Tràiler:

 

Sonata per a violoncel, dirigida per Anna M. Bofarull i produïda per KaBoGa.

La Júlia és una reconeguda violoncel·lista que viu completament entregada a la seva música. Atractiva i elegant, la Júlia no deixa passar l’ocasió de gaudir d’un bon sopar amb uns amics o del sexe esporàdic amb un jove amant. Però un exabrupte l’obligarà a replantejar-se la vida a llarg termini. Després d’anys d’esporàdics dolors en diferents parts del cos, la Júlia rep definitivament un diagnòstic: fibromialgia. Malaltia crònica sense causa coneguda, la Júlia intentarà seguir amb la seva vida: llargues hores d’estudi, viatges, assajos i gires per diferents ciutats europees. Amb el pas dels dies, la lluita de la Júlia per tal de seguir tocant es convertirà en un combat amb el seu propi cos.

La pel·lícula es podrà veure a les següent sales: Barcelona (Cinemes Girona), Tarragona (Ocine Gavarres), Terrassa (Cinema Catalunya), Reus (Reus Palace) i Cambrils (Rambla de l’Art).

Tràiler:

 

Projecte Rwanda, llargemtratge dirigit per Sergi Cervera i Esteve Rovira i produït per Bumayé, Boala Films, Ada Media Productions Films & TV i Apunta Teatre.

La setmana en què es compleixen 20 anys del genocidi, un grup de voluntaris viatja a Rwanda amb diferents fins solidaris. Encapçalen l'expedició un cooperant experimentat i un voluntari idealista. No comparteixen mètode, però cadascú a la seva manera, intenta aportar el millor a una població que encara no ha pogut tancar la ferida. Dos joves rwandesos donen suport als activistes durant tota la seva estada al país. Són fills d'una generació que va estar enfrontada. Ells, com Rwanda, viuen com si res no hagués passat, però alhora, sense poder esborrar l'empremta d'un conflicte que encara els pesa. Projecte Rwanda és un viatge de color porpra.

Tràiler:

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat