This entry is not available in English.

Premieres

Estrenes catalanes de la setmana: "La fossa" de Pere Vilà i "Ciutat Morta" de Xavier Artigas i Xapo Ortega

Ciutat Morta dirigida per Xavier Artigas i Xapo Ortega arriba a la gran pantalla el divendres 19 de desembre als Cinemes Girona de Barcelona. També el divendres a les 19:30h arriba als Cinemes Zumzeig de Barcelona La fossa dirigida per Perè Vilà  desprès de la seva estrena gironina als Truffault el passat divendres 12 de desembre.

La Fossa, dirigida per Perè Vilà, escrita conjuntament amb Laura Merino i protagonitzada per Lluís Homar, Emma Vilarasau, Àlex Monner, Josep Maria Domènech i Josefina Espinosa, explica tres històries diferents però alhora vinculades entre si. La primera retrata com en Josep escapa del geriàtric en descobrir a través de la ràdio que una fossa comuna on hi ha enterrats soldats republicans ha estat descoberta; la segona, ens introdueix la història d’amor d’en Josep durant la guerra; i la tercera ens mostra la seva voluntat de morir al lloc on va lluitar amb els seus companys.    

Finançada a través d'un Verkami i amb ajuts de l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona i el principal suport financer de Televisió de Girona, la pel·lícula ha estat produïda per DDM Visual i Manium Produccions.

La fossa es troba entre les pel·lícules nominades al Premi Gaudí a Millor Pel·lícula en llengua catalana dels VII Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català que se celebrarà el proper 1 de febrer de 2015.

L’estrena barcelonina compta amb la presentació del director del film, Pere Vilà i Barceló. Per a més informació, feu ‘clic’ aquí.

Ciutat morta dirigida per Xavier Artigas i Xapo Ortega i amb guió de Xavier Artigas, Jesús Rodríguez i Mariana Huidobro, és un documental que narra l'anomenat cas 4-F en què un grup de joves innocents van acabar a la presó, acusats d'intentar assassinar un policia local el febrer del 2006. Alguns d'ells van denunciar haver estat torturats mentre estaven en dependències policials. Una de les noies, Patricia Heras, va acabar suïcidant-se. Una exhaustiva investigació destapa un dels pitjors casos de corrupció que ha conegut Barcelona, en què van intervenir policies, polítics i jutges.

La producció de Metromuster, que ha guanyat diversos premis entre els quals el de Millor Documental al Festival de Màlaga, serà emès per TV3 abans que s’acabi el gener de 2015. Als Cinemes Girona es podrà veure el dissabte i diumenge 21 i 22 de desembre, i a partir de la setmana següent, un cop per setmana durant els mesos de desembre i gener.

Per a més informació, feu ‘clic’ aquí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat