This entry is not available in English.

Premieres

"ÀnimA, una vida poètica traïda per la tragèdia" arriba als cinemes

Escrita i dirigida per Joan Frank Charansonnet, s’estrena a Barcelona el dijous 16 d’octubre.

El dimarts 14 d’octubre, a les 10:00h, té lloc als Cinemes Girona a Barcelona el passi de premsa de presentació del llargmetratge ÀnimA, una vida poètica traïda per la tragèdia a càrrec del director Joan Frank Charansonnet i d’alguns dels actors protagonistes del film. A continuació, es duu a terme una petita roda de premsa acompanyada de canapès de la mà del Restaurant Ànima de Barcelona.

L’estrena oficial de la pel·lícula és el dijous 16 d’octubre als mateixos Cinemes Girona a les 21:30h, i es mantindrà en cartellera cada dijous a aquesta mateixa hora. Al finalitzar cada projecció hi haurà un cine fòrum on hi poden participar tots els espectadors assistents.

L’estrena del llargmetratge és doble, ja que el divendres 17 d’octubre a les 21:30h es fa una segona estrena al Cine Alhambra de La Garriga, on el dilluns 13 d’octubre també s’hi duu a terme una roda de premsa pels mitjans del Vallès.

ÀnimA narra els últims instants de la vida de l’Emilia, una dona abocada a un viatge de no retorn pels racons de d’una memòria plena de vivències, emocions i contrastos. Imatges oníriques i poètiques conviuen amb la cruesa d’una realitat social esfereïdora però terriblement actual, demostrant que, de vegades, l’elecció que fem de les ànimes que ens han d’acompanyar en la nostra vida no és la correcta.

A través de la protagonista, l’espectador recorre un riu de sensacions que va des de la nostàlgia de la infantesa fins a la dura realitat del present, un context de misèria i degradació que no pot deixar ningú indiferent, passant pels intensos records d’una dècada, la dels 80, en la que semblava que tot era possible.

ÀnimA s’inspira lliurement en la tràgica mort de la indigent Mª Rosario Endrinal, cremada viva per un grup de tres joves el desembre del 2005 en un caixer automàtic de Barcelona. Van ser les notícies publicades en els mitjans que van copsar el director Joan Frank Charansonnet. El guió d’ÀnimA sorgeix de la idea que en el temps de crisi social i de valors, qualsevol persona pot trobar-se en una situació d’exclusió social, posant en risc la seva pròpia existència.

El seu director, Joan Frank Charansonnet, actor i director teatral, va saltar a la direcció cinematogràfica amb Ushina-Next, estrenada al Festival Internacional de Cinema Fantàstic a Sitges el 2011. ÀnimA és el seu segon llargmetratge i actualment treballa en la post-producció del seu tercer film, Nefilim (El origen), de gènere fantàstic.

ÀnimA és una coproducció de El laboratori d’Actors de Cinema i la productora Dejavu Films, tot i així la seva producció no hagués estat possible sense el micro-mecenatge, la col·laboració de l’Ajuntament de Granollers, la CiC-Cinema, La cooperativa Integral Catalana – Comissió d’Arts i Cultures i el patrocini de l’empresa ACMA.

 

Per a saber-ne més

Per veuré el tràiler, feu ‘clic’ aquí.

Per a més informació, dirigiu-vos a la pàgina oficial de Facebook de la pel·lícula

 

Direccions

Els Cinemes Girona els podeu trobar a: carrer Girona, número 175 a Barcelona.

Els Cine Alhambra el podeu trobar a: carrer Calàbria, número 13 a La Garriga, Vallès Oriental.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat