This entry is not available in English.

Premieres

S'estrena en català el film 'L'Avi de 100 anys que es va escapar per la finestra'

El film L'Avi de 100 anys que es va escapar per la finestra s'estrena aquest divendres, 11 de juliol, amb 16 còpies en català, de les quals 14 són doblades i 2 subtitulades.

El film, dirigit per Felix Herngren i interpretat per Robert Gustafsson, Iwar Wiklander i David Wiberg, ha estat doblat i subtitulat amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La pel•lícula s'inspira en el llibre del mateix títol obra del suec Jonas Jonasson. La novel•la ha venut 2.000.000 d'exemplars i ha estat traduïda a 31 idiomes. També va obtenir el Premi al Millor Llibre que atorguen els llibreters suecs.

El personatge protagonista del film, l'Allan, està a punt de fer 100 anys i viu en una residència. Tot està a punt per a la celebració, però ell salta per la finestra i marxa cap a l'estació per agafar el primer autobús. L'avi s'emporta una maleta plena de diners que havia de vigilar una estona i, a partir d'aquí, el comença a perseguir la màfia, la policia i els responsables de la residència.

El film s'estrenarà doblat a les següents sales: Heron City (Barcelona); Cinesa Maremagnum (Barcelona); Multicines Figueres (Figueres); Ocine Girona (Girona); Multicines Bages (Manresa); Cines Olot (Olot); Cinesa Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès); Yelmo Cines Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès); CineBaix (Sant Feliu de Llobregat); Yelmo Cines Parc Central (Tarragona); Cinemes Majèstic (Tàrrega); Cinesa Parc Vallès (Terrassa); Vigatà Cinema (Vic); Ocine Vila-seca – Port Halley (Vila-seca). Les còpies en VOSC s'estren als Boliche Cinemes de Barcelona i al Cinema Truffaut de Girona. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat