This entry is not available in English.

Premieres

Cinc produccions catalanes arriben al cinema

La Redempció dels Peixos de Jordi Torrent, Las aventuras de Lily ojos de gato de Yonay Boix, Els anys salvatges de Ventura Durall i Seleme, Selem d'Alexandra Rozas s'estrenen aquest setmana als Cinemes Girona. El film de Yonay Boix també es projectarà al Zumzeig de Barcelona i El Somni de Franc Aleu s'estrena simultàniament als cinemes i plataformes online i surt a la venda en format dvd.

El català establert als EEUU Jordi Torrent dirigeix La Redempció dels Peixos, produïda per La i La Produktions, Duende Producciones, Patakin i CrafTV. Protagonitzada per Miquel Quer i Lluís Soler, La Redempció dels Peixos narra el viatge a Venècia d'en Marc a la recerca per trobar el pare que mai ha conegut. Un ritual de pas per a un noi que busca el sentit de la seva pròpia vida. Marc seguirà el fil cada cop menys clar de la història del passat del seu pare per l'antic laberint de Venècia amb les seves temptacions, les seves belleses i els seus enganys. 

Yonay Boix presenta el seu segon llargmetratge, Las aventuras de Lily ojos de gato, una producció de Zabriskie Films, amb Carles Torras en la producció executiva, que ha participat al D'A 2014 dins de la secció Un impuls col·lectiu, dedicada a la producció estatal més recent, més jove i efervescent, que està despertant interès per les seves noves formes de producció i difusió. 

Las aventuras de Lily ojos de gato és el retrat d'una generació enmig d'una nit d'estiu. Bars. Amics. Patins. Copes i viatges en moto. El mòbil que treu fum. Visites al lavabo. Picabaralles. Música. I el jurament de beure fins a caure a terra. Una matinada on res no és el que sembla i en la qual Yonay Boix ens transporta, amb desimboltura i ritme, de la comèdia a l'al·lucinació. Un malson nocturn tocat per la gràcia del neó i l'alcohol que, a poc a poc, es va tornant un conte per a adults protagonitzat per la jove actriu revelació, Ana Adams.

El somni, de l'artista audiovisual Franc Aleu, produït per Mediapro, és una obra total, multidisciplinària, analògica, digital, real, onírica, cibernètica i gastronòmica. Després d'haver passat per la secció de Culinary Cinema del Festival Internacional de Cinema de Berlín arriba als cinemes el film que es defineix com una òpera en dotze plats, un banquet en dotze actes.

Aquesta setmana també s'estrenen dos documentals, Els anys salvatges i Seleme, Seleme, que podran veure's tots els dimecres en una doble sessió als Cinemes Girona.

Els anys salvatges és l'últim documental de Ventura Durall, produït per Nanouk Films i Televisió de Catalunya. El film narra l'aventura de tres nens del carrer que viatgen al nord d'Etiòpia per reunir-se amb les seves famílies. Els nens hauran de lluitar amb les pors i records que han sorgit durant el viatge les noves circumstàncies, amb el passat sent vívidament present.

Seleme, Seleme, primer llargmetratge documental d'Alexandra Rozas, produït per Escándalo Film, explica la història de Miquel, un nen d'Etiòpia de dos anys i mig adoptat per una família barcelonina. Miquel s'adapta ràpidament a la seva nova vida, mentre el seu passat es va desdibuixant, però hi ha un record que és impossible d'esborrar: el dels seus dos germans. La seva mare adoptiva viatjarà a Etiòpia amb l'objectiu de localitzar-los.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat