This entry is not available in English.

Premieres

'Serrat y Sabina. El símbolo y el cuate' i 'Viaje a Surtsey'

Divendres 27 de setembre s'estrenen dues produccions catalanes, el documental Serrat y Sabina. El símbolo y el cuate i el llargmetratge Viaje a Surtsey. 

Serrat y Sabina. El símbolo y el cuate, de Francesc Relea, produït per What's Up Doc i Lastor Media, en coproducció amb Televisión Española, arriba a les sales comercials després del seu pas pel Festival Internacional de Sant Sebastià.

Francesc Relea segueix als dos artistes a través d'Amèrica Llatina, un continent que ha viscut i viu grans canvi, on els dos protagonistes han establert vincles profunds. Serrat és el símbol per a tota una generació que el venera com un referent. Sabina és una altra cosa: és el cuate, una paraula molt mexicana que descriu l'amic, el col·lega, el còmplice.

Viaje a Surtsey és una coproducció de Black Flag Cinema, Imminent Productions i Karma Films, dirigida per Javier Asenjo i Miguel Ángel Pérez que narra la història d'Iñaki i Mateu dos amics units per les seves escapades a la muntanya. Després de molt de temps sense veures, una nit coincideixen en un bar. La nit s'allarga i entre copa i copa, sorgeix de nou la idea de fer aquell cim de 3000 metres que mai van acabar de coronar. La pel·lícula va ser seleccionada a concurs pel Festival Internacional de Cine de Gijón i està protagonitzada per Raul Fernández de Pablo i Lucas Fuica.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat