This entry is not available in English.

News & Events

Situació actual i el futur de les sales d'exhibició

El productor, distribuïdor i director d’Europa Cinémas, Claude-Eric Poiroux, parlarà sobre el mercat actual del cinema, el 6 de febrer a l’Institut Français de Barcelona. L’acte conclourà amb un debat moderat pel productor i acadèmic Paco Poch.


L’Acadèmia del Cinema Català ha organitzat, conjuntament amb la Fundació Catalunya Europa, l’Institut Français de Barcelona i Consultoria Audiovisual, amb el suport de la Universitat Pompeu Fabra, els Cinemes Girona i MEDIA Antena Catalunya, i la col·laboració de l’Hotel Ámister, la conferència de Claude-Eric Poiroux sobre la “Situació actual i el futur de les sales d’exhibició” que tindrà lloc el pròxim dimecres 6 de febrer, a les 19 hores, a la seu de l’Institut Français de Barcelona.

Poiroux és productor i distribuïdor de pel·lícules d’artífexs com Lars Von Trier, Gus Van Sant o Leos Carax, i és també el director d’Europa Cinémas, la primera cadena de sales de cinema amb programació majoritàriament europea que actualment compta amb 45 expositors repartits en 68 països. 

El parlament de Poiroux versarà sobre les condicions actuals del mercat del cinema, incloent-hi la desigualtat de sales d’exhibició entre els països, la digitalització del sector i la diversitat de l’oferta. El seguirà un debat que moderarà el productor i membre de l’Acadèmia, Paco Poch, que posarà punt i final a l’acte.
Claude-Eric Poiroux

Claude-Eric Poiroux va treballar com a productor i com a distribuïdor durant 12 anys. És el fundador i propietari de la sala de cinema “Les 400 Coups” de la ciutat d’Angers (França), que compta amb un total de set sales. Amb la societat Forum Distribution, va distribuir gairebé 100 pel·lícules, entre elles Stranger Than Paradise (Jim Jarmusch), Boy Meets Girl (Leos Carax), The Element of Crime (Lars von Trier), El festí de Babette (Gabriel Axel), La vie des morts (Arnaud Desplechin), Nord (Xavier Beauvois), Brève histoire d’amour i Le Décalogue (K. Kieslowski), Akira (Katsuhiro Otomo), Drugstore Cowboy (Gus Van Sant), Et la lumière fut (Otar Iosseliani), Le pas suspendu de la cigogne (Theo Angelopoulos), etc. Com a director de les empreses Forum Productions Internacional i 2001 Audiovisual, va produir o coproduir una dotzena de llargmetratges incloent-hi Désordre (Olivier Assayas), Gardien de la nuit (Jean-Pierre Limosin), Jeux d’artifices (Virginie Thevenet), La Divine Comédie (Manoel de Oliveira), i La sentinelle (A. Desplechin). El 1989 va crear el festival europeu “Premiers Plans” i el 2005, el festival “Les Ateliers d’Angers” juntament amb Jeanne Moreau. El 1992 va fundar Europa Cinémas, que actualment compta amb 45 expositors europeus i el suport del Centre Nacional du Cinéma, CNC, i del Programa MEDIA. Aquesta xarxa reuneix fins a 3200 pantalles ubicades en 68 països (inclosos els Països Mediterranis, Àsia i Amèrica Llatina), i té com a objectiu promoure la circulació internacional de pel·lícules europees.

Europa Cinémas
Fundada el 1992, amb finançament del Programa MEDIA i el Centre Nacional du Cinéma et la image animée (CNC), Europa Cinémas és la primera cadena de sales amb programació majoritàriament europea. El seu objectiu és donar suport operatiu i financer als cinemes que es comprometin a programar un nombre important de pel·lícules europees, implementar activitats de promoció dirigides al públic jove, així com fomentar la projecció de pel·lícules europees no nacionals en format digital. Gràcies al suport d’Eurimages i el Ministeri d’Afers Exteriors, l’acció d’Europa Cinémas s’estén a Europa de l’Est, els Balcans i Turquia.
Europa Cinémas dóna suport a la distribució a Àsia, Amèrica Llatina i el sud de la Mediterrània com a part d’Europa Cinémas Mundus. La xarxa inclou avui 3.200 pantalles en 673 ciutats de 68 països.

 

Data: Dimecres 6 de febrer de 2013
Lloc: Sala d’actes de l’Institut Français, C/ Moià 8, Barcelona
Horari: 19 hores

L’acte es podrà seguir en streaming a través de www.antenamediacat.com

(conferència en francès amb traducció simultània)

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat