This entry is not available in English.

Collaborations

Nova edició de "Cinema Lliure a la Biblioteca", amb projeccions de documentals


La 3a edició de Cinema Lliure a la Biblioteca tindrà lloc del 27 de febrer al 9 d’abril del 2019 a diverses biblioteques  

Es tracta d’una proposta de Cinema Lliure a la Platja juntament amb Biblioteques de Barcelona i Biblioteques de l’Euroregió Pirineus Mediterrània que ofereix un espai d’intercanvi de realitats mitjançant la programació i projecció de documentals de qualitat, de franc i de producció catalana a diferents biblioteques de Barcelona. 

El documental Priorat, dirigit per David Fernández de Castro i produït per Lastor Media i Un capricho de producciones, orbirà el cicle el 17 de febrer a la Biblioteca Francesca Bonnemaison. Es tracta d'una pel·lícula que retrata la comarca del Priorat, referència vitivinícola a nivell mundial, de la mà dels cellers, agricultors i persones vinculades al món del vi. La programació es completa amb quatre documentals més: Joana Biarnés, una entre tots, dirigida per Oscar Moreno i Jordi Rovira, que narra la sorprenent història de la pionera del fotoperiodisme a Espanya, Joana Biarnés, desapareguda el passat mes de desembre. Espies en l'arena. Objectiu Espanya, dirigida per Pablo Azorín i Marta Hierro, relata una de les operacions més erràtiques de l'espionatge nord-americà durant la segona Guerra Mundial, protagonitzada per un grup d'exiliats espanyols que el 1943 al servei de l'exèrcit dels Estats Units que entra clandestinament a Espanya. Vida i mort d'un arquitecte, és un documental biogràfic d'investigació dirigit per Miguel Eek i produït per Mosaic Produccions i IB3, sobre l'arquitecte Josep Ferragut Pou, personatge capital de l'àmbit cultural de mitjans del S.XX a Mallorca. I per últim, Paysans de la mer. Paraules de pescadors, de Bernard Arnauld, narra el desenvolupament de la zona de la Costa Vermella i les tensions entre la tradició pesquera i el turisme.

Per primer cop s’uneixen també a la iniciativa les biblioteques de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, formada per Catalunya, Balears i Occitània. 

La iniciativa de Cinema Lliure a la Platja també compta amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català i de l’Ajuntament de Barcelona. 

Més informació sobre totes les projeccions: cinemalliure.com/biblioteca

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat