This entry is not available in English.

Academy activities

El Cicle Gaudí s’internacionalitza i arriba a Mèxic

El circuit estable de cinema català impulsat per l'Acadèmia va superar el 2022 els 45.000 espectadors i les 100 sales de Catalunya

El Cicle Gaudí s’internacionalitza i arriba a Mèxic aquest 2023. El circuit estable d'exhibició cinematogràfica impulsat per l'Acadèmia del Cinema Català consolidarà a partir del 24 de febrer el seu projecte d’internacionalització de la mà de la Delegació del Govern a Mèxic i l'Amèrica Central i de l’Institut Ramon Llull. El primer títol programat serà Sis dies corrents, de Neus Ballús, reconegut el 2022 amb cinc Premis Gaudí, entre ells el de millor pel·lícula, millor direcció i millors interpretacions masculines protagonista i secundària.

Amb aquesta nova aliança, el projecte travessa l’Atlàntic i programa cinema català de manera estable fora de Catalunya, després de les itineràncies estacionals del cicle a l’Alguer, amb una selecció anual de quatre produccions catalanes subtitulades en italià (amb el suport de la delegació de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer, Plataforma per la Llengua i l’entitat Società Umanitaria) i a la Catalunya Nord, amb una programació de cinc films subtitulada al francès (en col·laboració amb l’OPLC, Òmnium Cultural Catalunya Nord  i les entitats, Ciné-rencontre i la XECCA).

El cinema Tonalá, espai de referència del cinema independent a la capital mexicana, acollirà mensualment i durant tot l’any les projeccions en versió original subtitulades al castellà. A més de Sis dies correntsde Neus Ballús, pel·lícula inaugural del cicle, es programaran Chavalas (març), de Carol Rodríguez; La Vampira de Barcelona (abril), de Lluís Danés; Els dies que vindran (maig), de Carlos Marques-Marcet, i Toscanade Pau Durà (juny).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat