This entry is not available in English.

Academy activities

"El ventre del mar" desembarca al Cicle Gaudí

Aquest mes de juny deixa’t sorprendre per la darrera pel·lícula d'Agustí Villaronga

El Cicle Gaudí recupera aquest mes de juny El ventre del mar, el darrer llargmetratge dirigit per l'acadèmic Agustí Villaronga basat en fets reals i inspirat en el capítol que porta el mateix títol de la novel·la Oceà mar, d'Alessandro Baricco.

El ventre del mar recupera l'horror que viuen durant dies i dies 147 homes confinats en un rai a la deriva enmig del mar, un terrible fet real que va tenir lloc l'any 1816 durant la colonització del Senegal. De tots ells, només 9 van aconseguir sobreviure.l Ventre del Mar té com a eix central l’enfrontament entre dos dels supervivents: un oficial mèdic i un mariner ras de l'embarcació 

La pel·lícula va tenir molt bona acollida entre la crítica i es va alçar amb la Bisnaga d’Or al Festival de Màlaga 2021, a més d'endur-se els premis a Millor direcció, Millor guió, Millor actor protagonista per Roger Casamajor, Millor música i Millor fotografia. També va obtenir 12 nominacions als XIV Premis Gaudí, entre elles la de Millor pel·lícula i Millor direcció, i es va classificar als Premis Goya amb la nominació a Millor guió adaptat. En l'àmbit internacional, el film va ser reconegut amb el Premi de la crítica al Festival de Cinema de Moscú, on va celebrar la seva estrena.

Consulta totes les sales i horaris aquí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat