This entry is not available in English.

Academy activities

Segona xerrada sobre diversitat Acadèmia + Dones Visuals + Col·lectiu Ficcial

La conversa tindrà lloc el 30 de juny en el marc de les jornades professionals d’Acció Dones Visuals

Després de la primera conversa titulada “L’urgència de la diversitat al cinema català”, celebrada en el marc dels XIII Premis Gaudí, l’Acadèmia del Cinema Català, Dones Visuals i el Col·lectiu Ficcial tornen a sumar esforços per celebrar el segon diàleg sobre la qüestió, i ho fa en el marc del programa Dies d’indústria, dins del Pla Acció Dones Visuals, que se celebrarà a diferents espais de Barcelona els dies 30 de juny, 1 i 2 de juliol. 

La xerrada, coorganitzada per les tres entitats, és l’activitat inaugural de les jornades i tindrà lloc a la seu d’SGAE Catalunya a les 10h i en streaming a través del canal de Youtube de Dones Visuals i del web de l’Acadèmia. Sota el títol “Els feminismes a la indústria audiovisual catalana”, Salima Jirari, membre de la junta de Dones Visuals, moderarà una conversa sobre la urgència d’explorar les possibilitats d’un audiovisual que entengui la interseccionalitat com una millora en la qualitat dels projectes, i també la responsabilitat del sector en la creació de l’imaginari col·lectiu. Hi participaran Sally Fenaux Barleycorn, guionista, directora i consultora de ficció audiovisual, Lucía Egaña Rojas, artista, escriptora i experta en diversitat per a comissions de selecció, i la productora i acadèmica Carla Sospedra.

El dia 1 de juliol tindran lloc els pitchings d’Acció Curts i Acció Viver, els dos programes de desenvolupament de projectes per a guionistes i/o directores, i a continuació l’acadèmica i co-coordinadora d’Acció Estudi, Anna Petrus, moderarà un segon conversatori sobre l’imaginari que l’audiovisual ha construït al voltant del desig. Sota el títol de “Cossos desitjants al cinema”, el guionista i còmic Març Llinàs, la directora Berta Frigola i l’actriu i directora Sílvia Albert Sopale indagaran en la històrica infrarepresentació del desig no-normatiu, en les dinàmiques socials, polítiques i econòmiques que la sustenten, i debatran fins a quin punt la representació normativa del desig segueix estructurant els nostres cossos desitjants. 

Les jornades conclouran el dia 2 de juliol amb el conversatori sobre La crítica cinematogràfica des dels feminismes”, en col·laboració amb la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona. En aquesta última conversa es replantejaran les formes en què s’ha construït la història del cinema que posen en qüestió la invisibilització de la contribució de les dones a l’evolució del mitjà, es discutirà el dogma de què s’entén com a plaent i es plantejarà la necessitat de reconèixer la diversitat en les seves formes d’expressió, de les identitats sexuals, de classe, ètnia i cultura. El debat estarà moderat per Marga Almirall i comptarà amb la participació de Marta Armengou, crítica, productora i redactora, i de Cloe Masotta, crítica i investigadora.

L’accés a les activitats, gratuït amb inscripció prèvia, tindrà lloc a diferents espais de la ciutat de Barcelona, com la seu d’SGAE Catalunya, La Bonne i el CCCB, i es podran seguir per streaming al canal de Youtube de Dones Visuals


Consulta aquí el programa.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat